3xanime
Lista Forumurilor Pe Tematici
3xanime | Inregistrare | Login

POZE 3XANIME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bianca xxx pe Simpatie
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 43 ani
3xanime / Fan fiction / Medalionul Moderat de Ni Wei Ni, ~*Joker*~
Autor
Mesaj Pagini: 1
Maya
Fan anime nou

Din: Somewhere in the world
Inregistrat: acum 14 ani
Interesanta poveste , imi place cum ai inceput .
Descriere ai , dialogul nu e sec , naratiunea e buna . Greseli nu prea am vazut desi atunci cand citesc nu ma sunt atenta la acestea pentru ca ma pierd in context . 
Imi plac personaje , imi place de Kai pentru ca e defapt Usui :]] . Si pot spune ca imi plece de Erika . Ei bine astept next-ul .


_______________________________________

Viata e un basm ce nu se termina niciodata , dar nu destinul controleaza si tu esti stapanul.

pus acum 13 ani
   
madalyna_angel
Fan anime nou

Din: Baia Mare
Inregistrat: acum 13 ani
Capitolul 2 : In urma cu trei ani


    O noua scoala , o noua viata si noi prieteni . Azi e prima zi la noua mea scoala . Am fost nevoita sa ma mut din cauza parintiilor care trebuiau sa plece peste hotare si cum nu puteam sa stau singura am venit la verisorul meu.
    Eram destul de emotionata , speram sa imi fac prieteni multi si sa fie totul in regula . Ma indreptam catre clasa mea , mai exact spus fugeam pentru ca intarziasem , cand ma izbesc de cineva si am cazut pe spate .
    - Imi pare rau , nu te-am vazut ! am spus incepand sa imi strang caietele de pe jos , cand mi-am ridicat capul am vazut acei ochii verzi in care nu puteai sa nu te pierzi . Ammm … sunt Erika , imi pare bine ! am spus si am intins mana , dar el a dat din umeri si m-a ocolit fara sa zica nimic . M-am uitat in urma lui , hmm…. doar frumusetea ii de el , acei ochii si parul lui saten spre blond ….M-am trezit la realitate cand mi-am dat seama ca intarziasem si am inceput sa fug catre clasa . Stateam in fata usii si am apasat pe clanta cu oarecare ezitare , mi-am facut curaj si am intrat . Toate privirile erau atintite asupra mea , nu imi placea sa fiu in centrul actiunii .
    - Elevi liniste ! a spus profesoara , era draguta , avea parul brunet prins in coc astfel incat ii incadra fata , avea un machiaj de zi ce ii punea in evidenta ochii ei mici si caprui . Era mica de statura si slabuta . Elevi , ea este noua voastra colega de clasa , va rog sa fiti buni cu ea si sa nu ii creati probleme , s-a inteles domnule Harrison ? m-am uitat catre baiatul , nu intelesem de ce i-a fost trasa atentia . Domnisoara ce zici sa te prezinti colegilor tai si sa spui ceva despre tine .
    - Salut , sunt Erika Millard . Am 15 ani , acum ar fi trebuit sa fiu intra noua dar am fost data la scoala de la varsta de sase ani . Imi place sa fotografiez , sa ascult muzica si sa dansez  . Imi pare bine de cunostinta ! am spus .
    - Woow ... e chiar draguta acel par saten lung si usor buclat cazand pe spate si acei ochi albastri si e atat de mica si de fragila ... m-am indragostit ! a spus un baiat , am fost uimita de reactia lui si am mai auzit susoieli in clasa cum ca as fi draguta . Sincera eu nu ma vadeam asa de draguta , mie mi se parea ca sunt doar o fata obisnuita , desi mi s-a mai spus de mai multe ori .
    - Gata domnule Derek , liniste ! a spus linistindul pe baiat , apoi s-a intors catre mine . Eu sunt diriginta voastra , predau engleza si sper sa iti faci multi prieteni . Te rog i-a un loc , mi-a spus aratandu-mi o banca din fundul clasei , m-am bucurat deoarece nu imi placea sa stau in fata . M-am dus in banca mea si am inceput sa ma uit prin clasa , era destul de mare , peretii erau vopsiti cu un galben lamaiatic , bancile erau prea mici , parearea mea , erau si niste dulapuri in care erau ceva carti .
    Ora s-a terminat si mi-am scos o bucatica de hartie cu orarul meu . Urmatoarea ora era chimia , uram chimia , poate din cauza ca era grea sau pur si simplu din cauza profesoarei din generala care niciodata nu m-a agreat si la fel s-a intamplat si cu profesoara din clasa a noua .
    M-am ridicat si i-am urmarit pe restul deoarece nu stiam unde este laboratorul de chime . Intr-un final am ajuns si am intrat in laborator , era la fel de mare ca si clasa noastra si la fel decorata cu exceptia ca bancile erau mult mai mari fata de celelalte , in dulapuri erau eprubete , sticlute in loc de carti cum erau in clasa noastra si pe pereti erau puse afise cu formule , cu tabelul periodic al elementelor . M-am dus in banca mea si am asteptat sa inceapa ora de tortura . Pauza a trecut repede , toti eram asezati in bancile noastre . Dupa cinci minute intra o doamna destul de draguta , era roscata cu ochii verzi si era inalta si cam plinuta , s-a uitat prin clasa sa vada daca cineva este absent cand si-a oprit privirea asupra mea .
    - Tu trebuie sa fi Erika , imi pare bine ! Daca ai ceva intrebari sa nu eziti sa ma intrebi , bine ? a spus profesoara si am dat din cap in semn de aprobare . Mi s-a parut draguta , cine stie poate o sa-mi placa chimia .
    Profesoara a inceput sa scrie titlul pe tabla , iar dupa aceea a luat o sticluta in care era ceva lichid .
    - Aceasta sticluta am primit-o ieri , in ea se afla un acid destul de puternic , daca pui o picatura pe un material textil acesta se dezintegreaza . Am sa va arat , a luat o batista si a turnat o picatura pe ea , in mai putin de zece secunde batista s-a dezintegrat , vedeti ? totusi acest lichid afecteaza doar materialele textile , pielii nu ii face nici un rau .
    Ce lichid … asa ora a trecut vorbind despre acidul acela . M-am ridicat si in fata mea statea un baiat , acel baiat pe nume Harrison .
    - Salut , ma numesc Jacob , poti sa imi spui Jay si mi-a facut cu ochiul , uite ce zici sa ne intalnim azi dupa ore in fata scolii ? mi-a propus baiatul . Nu stiam ce sa zic asa ca am dat din cap in semn de aprobare , oricum ce rau avea sa se intample ? Daca taceam , filozof ramaneam .
    Mai aveam o ora pana la intalnire , nu aveam ce sa fac si asa m-am plimbat prin scoala cand l-am vazut pe Jay sarutanduse de mama focului cu o tipa . Am ramas impietrita cinci secunde dupa care mi-am revenit , am continuat sa ma plimb pe scoala si sa ma gandesc la cei doi . Oricum ce imi pasa mie de ei , el a spus ca vroia doar sa ne intalnim in fata scolii , putea sa ma cheme ca sa imi ceara ceva sau stiu eu . M-am dus afara si m-am azezat pe o banca , si ora a trecut . M-am dus la locul de intalnire si l-am asteptat vreo doua minuta cand aud ca ma striga cineva , ma uit in jur dar nimic , apoi din nou , ma uit in sus si il vad pe el cum imi face cu mana si imi zambeste , ii fac si eu cu mana . Il vad ca arunca un lichid pe mine dar a fost prea tarziu sa ma feresc , mi-am dat seama ca lichidul era acidul care ni l-a aratat profesoara de chimie . Am vrut sa fug in scoala sa ma duc la baie dar intr-o secunda am fost inconjurata de aproape toata scoala care asteptau sa isi faca lichidul efectul , nu aveam cum sa scap din multimea aceea asa ca m-am asezat in fund cu genunchii la piept , asteptand sa vina cineva sa ma ajute . Intr-un minut am ramas doar cu sutienul si cu fusta , ma simteam ingrozitor , toti radeau si nu faceau nimic ca sa ma ajute . Lacrimile au inceput sa apara , m-am lasat prada lor , numai stiam ce sa fac . Nu imi placea sa fiu in centrul atentiei mai ales daca era ceva de rau .
    - Hei dispareti , plecati ! am auzit pe cineva strigand , mi-am ridicat privirea si l-am vazut pe el , pe cel cu care azi m-am izbit , mi-am vazut salvatorul . Dar nu era singur , mai era cu directorul care intr-o secunda a trimis toti adolescetii in scoala , doar noi trei am mai ramas afara . A venit catre mine baiatul si si-a desfacut camasa si mi-a puso in spate . Hei , esti bine ? m-a intrebat in timp ce imi stergea lacrimile . Eram fericita ca totul s-a terminat , ca acei tipi nu mai radeau , totusi oare o sa pot da ochii cu ei maine ?
    - Da , sunt bine ! am spus , acesta mi-a intins mana ca sa ma ajute sa ma ridic.
    - Nu iti face griji maine o sa uite cu totii scena asta , nu esti singura , cu toate fetele transferate se comporta asa , mi-a spus baiatul misterios . Nu il intelegeam acum se comporta frumos si atunci s-a comportat asa…
    - Nu iti griji , am sa-l pedepsesc pe vinovat , ar trebui sa ii multumesti baiatului acesta , daca nu ar fi fost el nu as fi stiut , mi-a spus directorul . El este Kai Mousy . Mi-am intors privirea si i-am multumit .
    - Aaaa... si Erika imi pare rau pentru azi , nu am fost in apele mele , s-a scuzat Kai.
    - Nu-i nimic , i-am spus zambind .

* * *

    In urmatoarea zi am intrat pe portile scolii , Kai a avut dreptate toata lumea a uitat acel incident . M-am bucurat , daca ar fi zis cineva ceva legat de ziua de ieri cred ca as fi murit de rusine .
    Stateam in clasa asteptand sa inceapa ora , cand aud pe cineva ca bate in usa si intra , era Kai a spus sa il urmez si asta am si facut .
    - Directorul vrea sa iti vorbeasca .
    - Sa imi vorbeasca , ceva legat de ziua de ieri ? am intrebat .
    - Nu cred , a spus el . Tot drumul catre directiune nu am zis nimic . Am ajuns si am intrat inauntru l-am vazut pe director , pe fata lui se putea citi foarte clar ingrijorarea si tristetea , m-a tulburat foarte mult acea expresie.
    - Erika , nu stiu cum sa iti spun , dar te rog sa te asezi . Azi dimineata am primit o veste cam neplacuta . Stiai ca parintii tai trebuiau sa se intoarca azi din Germania , corect ? am dat din cap in semn de aprobare . Se pare ca avionul s-a prabusit si nu au ramas supravietuitori .
    - Poftim ?! am urlat eu , simteam cum lacrimile imi curg . Parintii mei au murit ? am intrebat eu dar stiam raspunsul , nu imi venea sa cred , in acel moment simteam cum ramaneam fara aer , ca ma scufund intr-un intuneric total si ca pamantul imi fuge de sub picioare... Am lesinat .
    Cand m-am trezit am fost inconjurata de cei doi . Ma uitam in jur si apoi mi-am amintit vestea pe care am primito . Cum se putea intampla asa ceva ? Simteam ca lumea se prabuseste peste mine , nu stiam ce sa fac .
    - Mai este ceva , mi-a spus directorul si mi-a intins o valiza , m-am uitat la ea si am deschis-o cu ezitare nu vroiam sa stiu ce este in acea valiza , dar trebuia sa o fac , am vazut o scrisoare am luat-o si am incept sa o citesc :
    ,, Draga mea Erika , daca citesti aceasta scrisoare inseamna cu nu mai suntem in lumea asta . Vrem sa fi fericita , sa zambesti si sa iti traiesti viata orice s-ar intampla , mai vrem sa stim ca te iubim si ca iti dorim numai binele . Poate aceasta veste o sa te socheze si imi pare rau ca trebuie sa afli asa dar am facut asta pentru binele tau , ceea ce trebuie sa stii este ca esti adoptata . Te iubim , ai tai parinti . “
    - Adoptata ?! Cred ca glumeste , spuneti-mi ca asta este o gluma de prost gust si pe langa asta cum stiau ca avionul o sa se prabuseasca si ca no sa supravietuiasca ? i-am intrebat pe cei doi , dar si ei au fost surprinsi la ce au auzit . Adoptata cuvantul acela nu vroia sa imi dispara din cap , simteam ca mor ca nu mai aveam de ce sa traiesc .
    - Erika , totul o sa fie bine , voi fi langa tine nu uita ce ti-au scris in scrisoare : zambeste orice ar fi ! m-a incurajat Kai , ma simteam mai bine stiind ca cineva este langa mine , dar intrebarea care mi se tot repeta in gand a fost cum de stiau ca o sa moara ? Cred ca viata inca mai are multe mistere pe care nu vreau sa le stiu…

Modificat de madalyna_angel (acum 13 ani)


_______________________________________

______________________________
         Come fly with me

pus acum 13 ani
   
madalyna_angel
Fan anime nou

Din: Baia Mare
Inregistrat: acum 13 ani
Capitolul 3 : Scanteia Tristetii


   Era aproape opt , il asteptam pe Kai . Imi era frica de discutia pe care urma sa o avem , nu stiam de ce dar aveam un presentiment rau legat de asta . In timp ce il asteptam , stateam pe o banca si ma uitam la stelele mici ce pareau ca niste licurici . Noaptea a pus stapanire peste intregul orizont , era o noapte senina ca in povesti , o noapte cu luna plina , sfanta si clara ce stralucea pe cerul instelat . Intunericul domina , eram inconjurata de liniste , liniste ce domneste in intreg pamantul .
    O adiere mi-a suflat parul lung si saten , iar odata cu acea adiere i-am putut simiti parfumul imbatator si dulce . Il vedeam cum se indrepta catre mine , luna se reflecta in ochii lui cei faceau sa para ca marmura alba , in acel intuneric il asemanam ca pe un print . S-a apropiat de mine , si atunci i-am putut vedea fata mult mai clar .M-a naucit acea privire trista si rece , a sosit momentul adevarului.
    Statea in fata mea si nu a zis nimic , la fel am facut si eu , zidul verde al ochilor sai statea intre noi ca o padure nestrabatuta . N-am indraznit sa spulber acea tacere apasatoare si sfasietoare , tacerea ma lovea cu pietre . Intr-un final a spart gheata .
    - Erika , ti-am spus ca vreau sa vorbim , mi-a spus pe un ton glacial . Iti voi spune simplu si direct , fara ocolisuri . Un fior rece mi-a strabatut pe sira spinarii şi ma facea sa imi simt corpul strain si sufletul inuman de sensibil , nu asteptasem momentul acela , imi era frica de ce putea sa zica , ca ce va urma ma va devasta total , aveam presentimentul acela . Au intervenit niste probleme , a continuat el , si trebuie sa ma duc in Anglia si nu stiu daca ma mai intorc , mi-a spus atat de repede incat a trebuit sa stau cateva secunde sa analizez situatia .
    - Chiar nu te vei mai intoarce ? am intrebat cu lacrimi in ochi care amenintau sa iasa afara .
    - Nu cred , a spus atat de rece ca si cum nu i-ar fi pasat de mine , ca plecarea lui ar fi ceva obisnuita , ca eu nu insemnam nimic pentru el . In acel moment mai multe sentimente au navalit asupra mea : tristete , furie , confuzie , era o mixtura de sentimente . Ma simtisem tradata , ca si cum nu ii pasa de mine , deloc . Cum putea sa imi spuna atat de usor ? Cum ? Am cazut in genunchi si mi-am dus mainile la fata ca sa nu mi se vada lacrimile ce nu le mai puteam tine in frau . Ma simtisem singura , prima data parintii mei si acum el , sunt singura pe lume si totusi nu sunt singura destul . Cred ca am fost nascuta doar ca sa pierd persoanele cele mai dragi mie . Ma simtisem neputincioasa , ca si cum era sfarsitul lumii pentru mine .
    - Erika , nu plange , pur si simplu uita-ma ca si cum nu as fi existat in viata ta . Am ramas impietrita , cum putea sa imi zica asa ceva , cum putea sa imi spuna lucrurile acelea asa de rece ? M-am ridicat si mi-am sters lacrimile de la ochi m-am uitat catre el , in acel moment cred ca pe fata mea se citea doar furia . Mi-am ridicat mana dreapta si l-am plesnit peste fata . A ramas uimit de reactia mea .
    - Ca si cum nu ai fi existat in viata mea ? am intrebat atat de calma si de rece , ca orice m-ar fi auzit s-ar fi speriat , a ramas imipetrit cand m-a auzit si sincera sa fiu si eu eram uimita de siguranta vocii mele . Esti prost ? Cum poti sa spui asa ceva , nu am insemnat nimic pentru tine , de ce ? deja de la ultima fraza am inceput sa urlu de furie . Nu a spus nimic , si-a lasat capul in jos ca sa nu ii vad fata , a stat asa zece secunde .
    - Pentru ca asa trebuie , si ai insemnat si o sa insemni pentru mine , pentru totdeauna . Dar pur si simplu nu mai ne putem vedea , niciodata , mi-a raspuns pe un ton asa de trist ... si-a bagat mana in buzunar si a scos un medalion , era rotund si pe el erau o pereche de aripi desenate , era asa de frumos , mai ales cand se reflecta luna il el arata ca o stea culesa de pe cer . Mi-a luat mana si mi-a pus medalionul in ea , s-a intors si a facut cativa metrii in fata . Imi pare rau , Erika . Te iubesc ! cand l-am auzit , lacrimile au iesit din nou la ivale dar nu stiam de ce , de tristete sau de fericire , dar cred ca din amandoua , a continuat sa mearga in fata .
    - Si eu te iubesc ! am urlat , l-am iubit de cand l-am vazut prima data , de cand i-am vazut acei ochi mari si verzi , dar nu vroiam sa recunosc , la auzul vorbelor mele s-a intors catre mine si mi-a cuprins fata in mainile lui mari si delicate , m-a sarutat si mi-am pus si eu mainile in jurul gatului lui , era un sarut atat de pasional si de frumos , parca era un vis care nu vroiam sa se termine , limbile noastre dansau , apoi s-a oprit , era o eterniate de o clipa , s-a indepartat de mine
    - Adio ! mi-a spus , si a disparut in intunericul total .
    - Adio .... am spus mai mult pentru mine . Nu stiam ce sa fac , nu aveam chef sa ma duc acasa . M-am plimbat pe alee , cand am ajuns in fata lacului , m-am uitat in oglinda de apa , paream atat de trista . Oricine m-ar fi vazut nu m-ar fi recunoscut , eu care intotdeauna ii consolam pe restul , care zambeaa mereu , acum se citea pe mine doar tristetea . M-am dat mai in apoi si m-am razamat de salcam . Ma uitam la lac ,admiram chipul fraged al naturii , era un peisaj mirific . Era o atmosfera tacuta si calda , dar totusi ceva din acest loc imi dadea fiori . Cantecul pasarilor se impletea cu cantecul unei ciocarlii . Zumzetul albinelor si sunetul unui raulet mic din apropiere imi incanta auzul . Veneam aici de fiecare data cand vroiam sa imi limpezesc mintea , aici ma simteam cel mai bine . M-am uitat catre cer si am vazut ca niste norii de ploaie isi faceau aparitia , desi era noapte se vedeau foarte bine , vantul a incept sa sufle tare apoi si ploaia , fulgerele spintecau vazduhul . M-am ridicat repede si am inceput sa fug catre casa , drumul pana acasa era total diferit cum il stiam eu , padurea de langa parc parea trista , pustie , singurii prieteni care i-au mai ramas au fost frigul si vantul, natura suspina printre fulgere , fulgere lungi ce strabateau norii.
    Am ajuns acasa , eram uda leoarca , m-am schimbat in pijamale foramta dintr-un tricou cu maneca scurta de culoare verde si o pereche de pantaloni verzi si m-am pus la birou , stateam si ma uitam pe fereastra , strada era pustie , nici o urma de om sau ceva vietuitoare , din cerul fumuriu si sumbru cadeau picuri mari si limpezi ca lacrima . M-am ridicat si m-am intins pe pat , ma uitam prin camera , ea era destul de mica , era vopsita intr-un roz foarte deschis , nu prea ma dadeam in vant dupa roz , dar ce era sa fac daca asa am primit camera . In ea aveam un birou din lemn masiv de fag pe care era calculatorul , mai aveam un dulap tot din fag si avea o oglinda pe ea , in fata patului aveam si televizorul plasma care era destul de mare . M-am mai uitat prin camera la fotografiile facut de mine la natura , apoi privirea mi s-a oprit cand am vazut doua poze , in una eram eu cu parintii mei cand am jost la un balci , iar in cealalta eram eu cu Kai unde stateam intinsi pe o patura langa lac , ma cuprins nostalgia , instinctiv mi-am bagat mana in buzunar si am scos medalionul primit , am stat si m-am uitat la el ceva vreme , era atat de frumos , apoi l-am pus pe noptiera pe care aveam cateva carti care am spus ca tot le voi citi , dar numai nu mi-am facut timp pentru ele , m-am uitat si am citit cateva titluri : Prima noapte de dragoste intaia noapte de razboi , Enigma Otiliei , Mandrie si prejudecata . Am inchis ochii si am incercat sa adorm , intr-un final am reusit , in ciuda celor intamplate am avut un vis frumos in care copacii erau de zahar , camp de cristal , un iaz de oglinda si vietuitoarele zburdau pe camp ...

Modificat de madalyna_angel (acum 13 ani)


_______________________________________

______________________________
         Come fly with me

pus acum 13 ani
   
madalyna_angel
Fan anime nou

Din: Baia Mare
Inregistrat: acum 13 ani
Capitolul 4 : Renasterea

   
    Afara ploua exact ca si in inima mea , erau niste norii de cenusa , picaturile de argint stropeau pamantul . Stateam si asteptam sa aud clinchetul delicatului clopotel ce anunta salvarea mea . Aveam prima ora istorie , nu aveam nimic cu ea si profesorul era chiar de traba , doar ca ma plictisea acea materie .
    Ma gandeam la ce s-a intamplat ieri , nu mi-l puteam scoate din minte , cand m-a sarutat uitasem de tot , eram fericita nu vroiam sa se fi terminat acea clipa magica , dar totul are un sfarsit , nimic nu dureaza vesnic sau cel putin asa credeam eu .
    Cineva ma strigase , dar eram cu gandul in alta parte si nu-l auzeam . Strigase din nou , dar de data asta mult mai tare incat m-a adus cu picioarele pe pamant , dar nu in totalitate . Imi ridicasem privirea sa vad cine ma striga .
    - Domnisoara Millard ! Fii atenta la ora , ce intrebare ti-am pus ? m-a intrebat profesorul . Era inalt si slab , avea ochii caprui si parul blond , de cand fac cu el istorie intotdeuna si-a lasat barba desi noi ii propuneam sa si-o tunda dar nu vroia . Il vedeam cum isi miscase buzele  , dar nu-l puteam auzi , nu-l puteam intelege , eram acolo cu trupul dau cu sufletul eram departe , foarte departe . Vroiam sa fiu acolo cu el , sa fim doar noi doi , dar era imposibil . Domnisoara Millard ! striga mult mai tare si a luat un liniar si a lovit cu putere banca , atunci am fost readusa la realitate de tot . Daca nu te simti bine poti merge acasa , mi-a sugerat profesorul , desi era ocazia perfecta sa scap de ore am decis sa raman . Trebuia cumva sa imi ocup mintea , daca nu , numai stateam si imi plangeam de mila .
    - Nu , multumesc . Imi este bine , i-am spus zambindui fals . Profesorul ma stia destul de bine si stia ca nu eram eu , era ingrijorat , desi parea strict era un bun ascultator si isi facea grigi pentru elevii sai .
    - Serios , ar trebui sa mergi acasa , daca te ingrijoreaza absentele am s-o rog eu pe diriginata voastra sa iti motiveze absentele .
    - Nu , raman . Chiar sunt bine ! mda... pe cine incercam sa pacalesc , nu eram bine , deloc , iar restul stiau asta foarte bine , ma cunosteau si isi dadeau seama ca nu eram in apele mele . Vazand profesorul ca nu are cu cine sa vorbeasca , s-a uitat la mine cu tristete si s-a intors sa-si continue lectia . O colega pe nume Anna care statea in fata s-a intors catre mine , era foarte frumoasa , ma intelegeam forte bine cu ea , avea parul lung , roscat si cret ce ii incadra fata perfect , ochii verzi la fel de verzi ca si a lui , atunci mi-am adus aminte de el , corpul ei era bine proportionat , daca dorea putea sa devina cu usurinta model . M-a intrebat daca sunt bine si am dat din cap in semn de aprobare , dar nu s-a lasat convinsa , s-a intors inapoi si ea . Ora trecuse greu , prea greu .
    - Hei , sateno , am auzit ca prietenul tau a plecat . Ce , te-a lasat balta ? am recunoscut acea voce era Jay , se uita la mine si radea , ma lovise exact unde ma durea mai tare . Apropo frumos medalion porti la gat ! mi-a spus cu un ranjet pe fata , in timp ce se apleca ca sa il atinga .
    - Nu pune mana ! am urlat eu furioasa , plesnindul peste mana , eram ca si o leoaica ce isi apara puii . Dispari , i-am spus atat de calma si de rece , incat a facut un pas inapoi , ori din cauza palmei mele ori din cauza schimbarii bruste de comportament . M-a mai vazut el nervoasa , suparata , dar puteam sa imi dau seama de pe expresia fetei lui , ca nu mai eram cea pe care toti o cunosteau , emanam doar tristete si durere .
    Trecuse deja o saptamana , de atunci la fel incontinuu ploua , venea toamna , lacrimile lui septembrie udau pamantul , soarele nu mai incalzea ca alta data se ascundea dupa norii cenusii , copacii erau rosiatici, frunzele s-au asternut pe pamant sub forma unui covor multicolor .
     Colegii nu ma mai intrebau daca eram bine iar daca faceau asta nici nu le mai raspundeam , parca aveam o inima de gheata , nu mai imi pasa de nimic . Erau toti ingrijorati pentru mine , stiam asta dar nu imi pasa pana azi dimineata cand ma indreptam catre scoala .
    Am vazut o fetita care plangea desi imi era straina , mi-a sfasiat inima . S-a oprit din plans si s-a intors catre mine cand a observat ca o priveam . Se uita la mine cu chipul ei angelic , avea un par blond si lung usor buclat ce cadea lin pe spate , stralucea atat de tare incat parca erau razele soarelui , avea niste ochi albastrii indurerati ce erau inecati de lacrimi , corpul ei mic si firav parea atat de fragil cat si la un mic ghiont s-ar fi putut sparge . Era ca o papusa , avea intre cinci si sapte ani , era imbracata intr-o rochita albastra cu o pereche de pantofiori rosii si cu o funda mare in cap ce nu ii lasa suvitele sa ii intre in ochi , desi afara era inorat ea era imbracat de vara , cred ca nu era de aici .
    - Esti bine ? am intrebat-o aplecandu-ma sa fiu la acelasi nivel cu ea , dar nu mi-a raspuns , a continuat sa ma priveasca . Am vazut ca nu imi raspundea asa ca m-am intors sa plec , dar am fost oprita cand am observat ca cineva ma trage de tricou , era ea . Te-ai ratacit ? am intrebat-o si a dat din cap in semn de aprobare . Unde iti sunt parintii ?
    - Nu stiu , mi-a spus cu o voce care inca tremura din cauza plansului .
    - Hai , sa iti cautam parintii ! Nu imi pasa daca intarziam la scoala , imi pasa doar sa o ajut pe micuta fetita . Am luat-o de mana si am cautat vreo zece minute si intr-un final i-am gasit parintii , cand au vazut-o au fugit catre ea si au cuprins-o intr-o imbratisare de parca nu s-ar fi vazut de vreo zece ani , cand i-am vazut am schitat un mic zambet , iar inima mi s-a umplut de bucurie , erau asa de frumosi cand stateau asa imbratisati , erau familia perfecta . Am dat sa plec , dar am auzit vocea fetitei care ma striga , m-am intors si am vazut-o ca vine cu mama ei de manuta . La fel ca si fetita , mama ei era foarte frumoasa , par blond tuns bob , ochi albastri , inalta si subtirica , avea un corp bine proportionat .
    - Iti multumesc ca ai avut grija de ea ! mi-a spus mama fetitei .
    - Nu aveti pentru ce , mi-a facut placere ! le-am spus cu un mic zambet pe fata , ma bucuram ca am facut o fapta buna , parintii ei trebuiau sa fie foarte ingrijorati pentru ea .
    Am inceput sa fug fulgerator cand am vazut ca intarziasem . Am ajuns in clasa , dar nu am vazut profesorul , atunci un coleg mi-a spus ca nu vine deoarece are ceva probleme , m-am simtit usurata ca nu o sa fiu certata sau trimisa la detentie pentru ca intarziasem . M-am dus in banca mea si m-am gandit la acea fetita , ma simtisem neputincioasa atunci cand am vazut-o , parintii cred ca isi faceau foarte multe griji pentru ea . . In acel moment mi-am dat seama ca asa ii facusem si pe cei din jurul meu sa se simta . M-am ridicat si am iesit din clasa ca sa ma duc la baie , cand am ajuns m-am inchis inauntru . Lacrimile vroiau sa iasa , nu stiu de ce , dar nu le-am lasat . M-am dus in fata oglinzii , aratam oribil , nici nu ma recunosteam . Asta sunt eu ? m-am intrebat , uitandu-ma la hainele mele , nu se potriveau , am luat pe mine ce imi picase in mana nici macar nu m-am uitat la ele , le-am luat si tot le-am pus pe mine . Purtam un tricou rosu aprins ca sangele pe care era desenat o floare de un albastru inchis ca fundul oceanului , o pereche de pantaloni negri iar in picioare aveam niste conversi mov . Deobicei ma imbracam mai elegant , tricou , blugi si pantofi . Parul imi era intotdeuna aranjat , dar acum era exact opusul , sub ochii aveam cearcane , de machiaj nici nu mai zic . Parca eram mai mult moarta decat vie . Apoi privirea mi-a cazut usor spre gat pana la medalion , in aceea clipa scena despartirii mi-a aparut in minte limpede si clar , ca si cum as fi traito din nou , mi-am scuturat capul ca sa alung acel gand , m-am uitat din nou in oglinda . De astazi inainte am sa traiesc fiecare clipa si o voi pretui , am sa zambesc si nu am sa mai plang , deloc orice s-ar intampla ! Este o promisiune mama , tata si Kai ! am spus foarte hotarata . Inainte sa ies mi-am aranjat parul si m-am spalat pe fata cu apa rece ca sa imi revin . totul se va schimba de azi .
    Ma indreptam catre clasa cu un zambet pana la urechi , am sa incep totul de la zero ... am intrat in clasa , toti s-au uitat la mine uimiti cand m-au vazut ca aveam din nou acel zambet , toti au inceput sa zambeasca ca si mine . Mi-am revenit , am renascut ! am strigat tare sa ma auda toata scoala , toti colegii radeau la fel si eu . Am sa ma tin de promisiune orice ar fi ...

Modificat de madalyna_angel (acum 13 ani)


_______________________________________

______________________________
         Come fly with me

pus acum 13 ani
   
madalyna_angel
Fan anime nou

Din: Baia Mare
Inregistrat: acum 13 ani
Tyler :

Kevin :

Capitolul 5 : Vise

    Era intuneric , nu vedeam nimic , fugeam si fugeam incercand sa scap de acele umbre care ma urmareau . Fugeam si iar fugeam , inima imi batea cu putere , imi era frica de umbrele care ma urmareau . Nu stiam unde eram , intunericul total ma facea sa simt ca innebunesc , tremuram toata , imi doream doar sa vad lumina , sa imi cada rezele calde ale soarelui pe fata , sa vad natura , imi doream sa supravietuiesc acelei terori , era terefiant . Ma impiedicasem de ceva , m-am intors si umbrele au sarit la mine . Ajutor ! am strigat trezindu-ma . A fost doar un cosmar , rasuflam usurata , dar parea atat de real . Inima imi bubuia cu putere mai sa imi iasa din piept , transpirasem toata . M-am uitat in jur si ma ridicasem repede din pat sa aprind becul , nu mai vroiam sa stau in intuneric . imi era frica . Mai avusem cosmaruri , dar nici unul nu a fost atat de real . M-am dus la baie sa ma spal pe fata , apoi sa mananc ceva . Era doua noapte , m-am dus in camera si m-am intins pe pat , incercand sa dorm , dar cand inchideam ochii acele umbre reveneau din nou , asa ca am stat toata noaptea treaza . Stateam pe balcon sub clar de luna , ma uitam la micile luminite ce straluceau pe cerul intunecat , era o noapte racoroasa si placuta . In noaptea linistita auzeam o divina melodie ce imi mangaia sufletul , frunzele straluceau ca niste monezi de aur sub razele purpurii ale lunii . Ma linistea acea priveliste , ma simteam ca odinioara , cand eram mica si aveam cosmaruri obijnuiam sa stau afara pe terasa impreuna cu mama mea , stateam si priveam luna blanda si ascultam cantecul greierilor la fel ca si acum . Razele lunii imi cadeau lin pe fata , de fiecare data cand stau afara noaptea ma linistesc . Nu imi placea sa stau inchisa mult timp intr-un loc , imi placea sa studiez natura , sa fac poze , sa ma plimb . Iubeam natura si tot ce tine de ea , si asa a trecut o noapte intreaga meditand la natura .
    Era sapte dimineata , imi era atat de somn , pleoapele imi cadeau , m-am dus sa ma spal pe fata ca sa ma trezesc . Apoi m-am imbracat cu o bluza galbena ce avea un decolteu adanc , mi-am luat un pulover negru deasupra si o esarfa gri cu negru ce imi ascundea decolteul , o pereche de blugi gri si in picioare o pereche de pantofi negri . M-am machiat discret , mi-am prins parul intr-o coada la spate , mi-am luat geanta si am plecat la scoala . 
    Stateam in fata scolii si o asteptam pe Anna , dupa cinci minute de asteptare o vad , de obicei  ea se imbraca elegant dar de data asta era imbracat sport , avea un maieu roz cu negru si io pereche de pantaloni de trening negri si in picioare conversi mov . Nici nu imi amintesc cand am vazut-o ultima data in trening in afara orelor de sport , s-a apropiat si mi-a zambit , radia de fericire .
    - Ce sa intamplat cu tine , de esti asa de fericita ? am intrebat-o cu un ranjet pe fata , nici nu stiu de ce am mai intrebat-o pentru ca stiam deja raspunsul . Clar a vazut pe cineva dragut de care ii placea , puteam sa fac o lista lunga ce nu se mai termina cu numele baietilor de care i-au placut .
    - M-am ingragostit ! imi spunea ea in timp ce se aseza pe o banca , am inceput sa rad . Nu rade , de data asta e diferit , de restul nu stiu ,  doar ma simteam atrasa de ei , dar de el sunt indragostita total , niciodata nu am simtit asta .
    - Serios ? am intrebat-o putin uimita , parea ca vorbea serios . Deci unde l-ai vazut si cand ? Cum arata ? Te place ? Ai vorbit cu el ? am intrebat-o eu in timp ce radeam .
    - Hoo .. prea multe intrebari . Pai ieri dimineata cand m-am dus la scoala l-am vazut in fata blocului . E un inger ! E blond cu ochii albastrii , foarte deschisi ca cerul , are un corp bine facut si nu nu-l cunosc , dar m-am interesat si am auzit ca s-a transferat la noi la scoala si il cheama Kevin . Cred ca ma place , cand a observat ca ma uitam la el ...
    - Adica te holbai , am intrerupt-o eu incercand sa ma abtin sa nu rad .
    - Hmm ... poate , ce era sa fac eram vrajita de el , oricum cand m-a vazut mi-a zambit , si doamne ce zambet are , mi-a facut cu mana , apoi i-am facut si eu , as fi vorbit cu el dar ma grabeam si a trebuit sa plec . Iti zic , dragoste la prima vedere alt raspuns nu gasesc , sunt innebunita dupa el ! am ascultat-o si am cascat din cauza somnului , imi era foarte somn . Ce , sa nu imi spui ca te-am plictisit , mi-a spus ridicand o spranceana .
   - Nu , doar ca nu am dormit prea bine azi-noapte , am avut un cosmar teribil .
   - Avem istorie azi , asa ca poti dormi linistita , mi-a zis si am inceput sa radem amandoua .
   Ne indreptam catre clasa , cand mi-am amintit .
    - Hei , da cum de esti imbracata sport ? am intrebat-o din curiozitate , nu ca m-ar interesa atat de tare .
    - M-am inscris in clubul de volei , stii de ce ? m-a intrebat si am dat din cap ca nu . Pentru ca am aflat ca el s-a inscris in club , asa ca o sa avem antrenamente impreuna , iar la volei am fost intotdeuna buna , nu mai stii cand ma tot batea profa la cap sa intru in club si eu nu am vrut , trebuia sa o vezi cand i-am spus ca intru .
   Clubul de volei ? Mda , asta explica totul si eu sunt in clubul de atletism , dar eu obijnuiesc sa imi pun intr-o geanta echipamentul , insa ea prefera sa se imbrace de acasa si sa se schimba dupa antrenamente .
   Am ajuns in clasa si asteptam sa vina profsorul , nu mai rezistam , ochii mi se inchideau asa ca m-am lasat prada somnului . Eram pe o campie , apele curgeau la vale , muntii se ridicau in sus , rasunau mii de glasuri , pasarelele zburau pe cerul albastru , discul arator incalzea cu razele lui campia , peste tot flori , verdeata, pomi in floare, zumzet de albine, ciripit de pasarele , totul era magic . Ma plimbam si admiram peisajul , dar dintr-o data totul se intuneca , era o eclipsa de soare , m-am uitat imprejur dar nu vedeam nimic , era bezna , cand am vazut o mica luminita . Am inceput sa alerg spre ea dar nu ma miscasem deloc , am mai incercat o data dar de data asta faceam un pas inainte dar parca luminita se indeparta , am alegat spre ea dar ea se tot mai indeparta pana nu am mai vazut-o deloc . Acel intuneric imi provoca frica , nu auzeam nimic , doar gandurile mele . Eram ingrozita , m-am asezat in fund cu genunchii la piept , am simtit ca cineva ma atinse pe umar , am tresarit , m-am uitat in jur dar de geaba . Din nou am simtit si din nou am tresarit , credeam ca innebunesc . Apoi visul de azi-noapte se repetase . M-am trezit tipand , toti se intoarsera catre mine , respirasem intrerupt , ma uitam in clasa , toti erau speriati inclusiv profesorul . Profesorul a venit langa mine si mi-a pus o mana pe umar , mi-a spus sa merg pana la infirmerie si asta am si facut . In drum ma gandeam la ce am visat , doar gandindu-ma si un fior rece imi strabatu sira spinarii . De ce aveam cosmarurile astea ? Speram ca asistenta sa ma ajute cumva . Eram cu gandul departe , asa ca nu ma uitasem in fata si ma lovisem de cineva .
    - Imi pare rau ! imi spuse persoana . Eu sunt Tyler , mi-a spus baiatul si mi-a intins mana ca sa ma ajute sa ma ridic .
    - Nu-i nimic , m-am uitat la el , aproape ca ma holbam , acum o intelegeam pe Anna , era foarte frumos si misterios , sau cel putin asa parea . Avea parul castaniu putin zburlit cu niste ochii caprui , acei ochii ma vrajeau si imi inspirau mister , el era inalt si bine facut . purta o bluza gri si un hanorac alb peste , avea o pereche de blugi iar in picioare tenisi . Eu sunt Erika , am spus intinzand mana , m-am ridicat si am continuat . Imi pare bine ! apropo nu te-am mai vazut in scoala , esti nou ?
   - Da , ieri m-am transferat impreuna cu fratele meu Kevin . Kevin ? Baiatul de care ii place Annei . Stii , esti draguta , cand l-am auzit m-am inrosit , m-a studiat putin dar nu m-a deranjat , privirea lui i s-a oprit la medalion . Brusc atitudinea lui s-a schimbat . De unde ai medalionul ? M-a intrebat putin rastit , nu intelegeam de ce s-a schimbat asa brusc , a mai vazut acest medalion sau ce ?
   - De la un prieten , am spus destul de incet . L-am primit acum doua saptamani , dar de ce intrebi ? l-am intrebat , oare il stia pe Kai ? Erau prieteni sau dusmani ? Stia ceva de el , unde a plecat si ce probleme are ?
   - Scuze , cred ca l-am confundat cu un alt medalion , mi-a spus zambindu-mi . Nu il credeam , clar ascundea ceva , asa ca am sa stau pe langa el , poate aflu ceva despre Kai de la el . Si oricum mi se parea dragut si misterios , doua lucruri ce imi plac la un baiat si pe langa asta poate reusesc sa il uit si pe el , acel gand imi aduse in minte cat puteam rade impreuna cu el si cate faceam , desi nu mai plangeam si nu mai eram trista , nu puteam sa mi-l scot din inima , inca il iubeam , imi era dor de el . Sa-i vad acel zambet care ma facea si pe mine sa zambesc , sa fiu suparata si el sa ma inveseleasca , speram sa-l pot revedea intr-o zi .
   Mi-am cerut scuze , spunandui ca trebuie sa merg pana la infirmerie si s-a oferit sa ma insoteasca pana acolo . In timp ce mergeam ma intrebase de ce trebuia sa ma duc acolo si i-am spus de visele mele , parea foarte interesat de ele . Cand am ajuns acolo , ma uitam in jur , n-am mai fost la infirmerie deoarece niciodata nu avusesem nevoie . Peretii erau albi si podeau din gresie gri , erau doua paturi intr-un colt , mai erau cateva dulapuri si o chiuveta . Asistenta mi-a facut un control , iar concluzia finala era ca am mancat ceva ce nu mi-a picat bine , nu prea credeam asta , adica din cauza mancarii ? Hai sa fim seriosi . L-am intrebat pe Tyler in ce clasa avea ora si mi-a spus ca in A-2 unde aveam si eu . Am intrat amandoi in clasa , eu m-am dus la locul meu iar el a ramas in fata , ca profesorul sa faca prezentarile . Anna ma intrebase cine era , i-am spus ca m-am intalnit pe drum ce mergeam la infirmerie si i-am mai spus ca era fratele lui Kevin , cand a auzit a ramas putin pe ganduri  si apoi mi-a spus .
    - Hai sa iesim azi dupa ore , eu cu Kevin si tu cu el , o intalnire in patru . Ce zici ? imi propuse ea , era o idee chiar buna . Si cine stie poate te cuplezi cu Tyler si poate reusesti sa il uiti si pe el , imi spuse ea .
    - Sigur , dar sa-i intrebam si pe ei .
    Tyler statea langa mine , eram fericita ca profesorul l-a pus acolo , din cand in cand ma uitam la el cu coada ochiului . De data asta m-am uitat mai atenta studiindul , de obicei nu ma atrageau ochii caprui , dar acestia aveau ceva , ce te fermeca . Nasul era micut si drept , iar buzele erau asa senzuale , buza superioara fiind mai subtire fata de cea inferioara . Am observat ca avea un cercel in urechea stanga , privirea mi-a cazut incet spre corp , atunci mi s-a oprit brusc la brelogul lui ce iesea afara din buzunar , era exact modelul de pe medalionul meu , o pereche de aripi de inger , aratau la fel . Apoi mi-am adus aminte de scena cand m-a intrebat de medalion . Oare Kai si Tyler , era o legatura intre ei ? Gandurile ma framantau .
    - Hei , Erika ! m-am auzit strigata , m-am uitat sa va cine ma striga . Psss ... , era  Tyler . Ce s-a intaplat ? Aveai o privire ratacita , la ce te gandeai ? m-a intrebat el putin ingrijorat .
    - La ... la ... antrenamentul ce o sa-l am maine , am mintit eu . Sunt in clubul de atletism , i-am spus zambind .
    Ora trecuse repede , stateam pe banca impreuna cu Anna , atunci i-am vazut pe cei doi frati , Kevin era exact asa cum il descrise amica mea . Daca te uitai la cei doi nu ziceai ca sunt frati , parul si ochii erau diferiti , dar daca te utai mai atent chiar semanau , aveau aceasi inaltime , acelasi nas , gura si formatul fetei . L-am studiat putin si am vazut ca avea o pereche de aripi de inger ce atarna de bratara lui , era la fel ca medalionul si brelogul . Sincer , nu m-ar interesa ca aveam acelasi model , deoarece multe lucruri pot fi la fel , dar mi s-a parut ciudata reactia lui , prea ciudata ca si cum nu ar fi numai un exemplar pentru anumite persoana sau ceva de genul . Sunt sigura ca ascund ceva . Ne-am ridicat si ne-am dus la ei , am facut prezentarile si le-am propus sa iesim azi la un suc dupa ore si au fost de acord .
    Era ora trei , trebuia sa ne intalnim la patru la mall . Nu stiam cu ce sa ma imbrac , afara  era placut desi era toamna , soarele cu dinti stralucea puternic azi si cerul era senin . M-am hotarat sa imi i-au un maieu verde , niste blugi negri si in picioare conversii gri cu verde , mi-am mai luat si o esarfa , nu prea imi placea sa port esarfe pentru ca imi ascundea medalionul , de cand il primisem nu l-am dat deloc jos , totusi sufla putin vantul si nu aveam ce face . Mi-am lasat parul desfacut sa cada pe spate , mi-am pus cerceii verzii , m-am dat cu mascara si cu luci si eram gata . Mi-am luat geanta si am plecat .
    Ajunsesem la locul stabilit . Baietii erau deja acolo , m-am uitat pe ceas sa vad daca nu am intarziat dar era fix patru , probabil au venit ei mai repede , m-am uitat in jur si nu o vedeam pe Anna , lipsea , de fiecare data intarzia . Tyler era imbracat cu un hanorac alb cu negru in dungi , blugi si adidasi  , iar Kevin purta un tricou albastru ca ochii lui , blugi si tenisi . Ne-am hotarat sa ne asezam pe o banca pana vine ea . Deja ne-am plictisit , il vedeam pe Kevin cum bate cu degetele de la mana in banca de nerabdare . Intr-un final a ajuns si ea dupa cincisprezece minute , a bagat motivul ca avea antrenament si nu a avut destul timp . Ne-am dus la o cofetarie si ne-am comandat fiecare ce a vrut , eu am luat un suc de portocale si un tiramisu , Anna la fel ca si mine doar ca a in loc de suc a luat o cafea , mi-e nu imi placeau cafelele deloc . Kevin isi luase numai o cafea , iar Tyler a comandat o savarina si o cafea si el .
    - Deci , Anna de cand esti la volei ? a intrebat-o Kevin .
    - De doua luni , mintise ea , ma uitam urat si insistent la ea ca sa spuna adevarul , intr-un final renuntase . Bine , bine , de o zi . Cand am auzit-o nu m-am putut abitine sa nu rad .
     - De o zi ? De cand is si eu , a spus in timp ce pe fata i-a aparut un zambet strengaret , banuia el ca numai pentru ca s-a inscris si el .  Tu iesti la un club ? ma intrebase apoi pe mine .
     - Da , la atletism de doi ani , si nu mint , am spus accentand ultimele cuvinte in timp ce ma uitam la colega mea , am inceput sa radem cu totii . Tyler , tu nu te inscrii la un club ? l-am intrebat si mi-a spus ca nu , ca nu are timp .
     Stateam de vreo trei ore , si am decis sa mergem sa ne plimbam . Aflasem multe despre cei doi , cum ar fi ca s-au mai transferat si inainte si ca au stat si in Europa   . Mi-am dorit mult sa ma duc acolo , am auzit ca e foarte frumos , a fost odata o excursie , dar m-am imbolnavit si nu m-am mai putut duce .
    Dupa ce ne-am plimbat putin , ne-am salutat si am plecat fiecare acasa .
     
    Trecuse deja 4 zile de cand ii cunosteam pe cei doi si cinci zile de cand am visurile acelea , de atunci de fiecare data cand dormeam aveam exact aceleasi cosmaruri  . Stateam intinsa pe pat , era unu noapte . Ce mult imi doream sa pot sa imi inchid ochii , ma gandisem la cei doi frati , din ziua aia nu mai aflasem nimic despre ei si intr-un final am renuntat , poate eram doar paranoica . Ochii mie se inchideau , nu ii mai puteam tine deschisi  si am adormit . De data asta eram intr-un parc , era noapte , era ceva ciudat la acest vis nu era ca si celelalte , fugeam de ceva , eram speriata , terefiata , m-am uitat in spate sa vad de cine fugeam , era o creatura inaripata , nu o vedeam clar din cauza intunericului , am reusit sa ajung la un bec si m-am oprit pentru ami trage sufletul , am inceput din nou sa fug dar era prea tarziu creatura ma ajunse . O vedeam limpede si clar . Era un om cu o pereche de arpi negre , avea ochii rosi ca sangele , parul brunet si era imbracat tot in negru , cand l-am vazut am paralizat de frica . Eram ingrozita  , ingerul , demonul sau ce o fii se apropia de mine si a scos o sabie , a ridicat-o spre mine , si a reusit sa ma zgarie pe umarul stang . Ma trezisem tipand , instinctiv mi-am dus mana la umar si am vazut ca rana e si in realitate , acel vis nu a fost unul obijnuit , tremuram toata , eram  ingrozita , imi era frica sa cobor din pat ca nu cumva acel demon sa vina din nou . Mi-am facut curaj si m-am dus la baie ca sa imi ingrijesc rana . Hotarasem sa nu ma duc la scoala in acea zi.


_______________________________________

______________________________
         Come fly with me

pus acum 13 ani
   
madalyna_angel
Fan anime nou

Din: Baia Mare
Inregistrat: acum 13 ani
Capitolul 6 : Confuzie


    Nu m-am dus ieri la scoala , imi era teama . Cum se putea ca un vis sa devina realitate ? Am stat toata ziua in casa si am incercat sa gasesc ceva pe net despre vise reale , dar nimic concret .
    Azi m-am dus la scoala pentru ca nu vroiam sa-i ingrijorez pe ceilalti , nu din nou . Era o zi senina , norii nu prevesteau furtuna .
    Ma indreptam catre banca , cand in fata mea au aparut Anna si Tyler , m-au intrebat de ce nu am venit la scoala ieri si le-am spus ca nu m-am simtit bine si le-am facut cu mana in semn sa uite, erau putin ingrijorati dar le-a trecut repede cand m-au vazut ca radeam cu pofta la gluma unui coleg care era cel mai amuzant din clasa . Stateam in banca , nu puteam sa fiu atenta la ora , gandul imi era la acel vis , nu mi-l puteam scoate din minte . Totul era atat de confuz si de ciudat . Asa s-a intamplat si la celelalte ore .
    Dupa ore cei trei au venit la mine , Anna alergand si topaind si ceilalti doi au venit in urma acesteia .
    - Vrei sa vii azi in oras ? ma intrebau toti in cor sperand sa ma faca sa ma simt mai bine . Deci au obserbat ca nu eram in apele mele si eram cu capul in nori .
    - Imi pare rau , dar nu . Nu am dispozitia necesara , le-am spus eu sperand sa renunte , vroiam sa ma duc acasa ca sa imi mai continui cercetarea mea . Ieri nu am gasit nimic , dar poate aveam noroc astazi si daca nu gaseam din nou nimic , aveam de gand sa ma duc pana la bibloteca sa caut si in carti .
    - Hai Eri , o sa te simti mai bine daca vii , mi-a spus amica mea , haide , te roooog !  Intr-un final am acceptat la insistentele lor , oricum era ocazia perfecta sa uit acea intamplare , puteam sa ma duc si maine la bibloteca .
    Ne-am dus la mall , drumul a fost placut .  Copacii erau rosiatici , frunzele in mii si mii de culori de la galben pal la rosul de foc se dezlipeau de crengi cazand pe jos si creand un covor fasnitor de arama , pomii erau imbracati de roade , norii plumburii ascundeau jumatate de soare , razele palide ale acestuia imi cadeau pe fata . Ajunsi la mall , fiecare si-a luat ce si-a dorit . Baietii si-au luat fiecare cate un tricou , Anna si-a luat o esarfa si o pereche de blugi , iar eu mi-am luat o bluza albastra ca seninul cerului , apoi am mers la un suc . Am glumit , am ras , ne-am distrat . Am reusit sa uit intamplarea pana cand a trebuit sa ne despartim ca sa mergem fiecare acasa . Tyler s-a oferit sa ma conduca , dar am refuzat deoarece casa lui era in directia opusa casei mele . Trebuia sa accept ca si Anna , dar bineinteles eu trebuie sa fiu proasta si sa refuz .
    Era zece seara , afara era noapte si ca sa ajung acasa trebuia sa trec prin parc , aveam o retinere dupa acel vis . Stelele mici licareau ca niste tinte de argint , luna rasarea ca o vatra de argint . Trecusem aproape prin tot parcul , mai aveam putin si ieseam , cand am simtit ca sunt urmarita . Am inceput sa grabesc pasul pana m-am trezit ca fugeam , mai aveam cinci metri si ieseam . Cand am realizat ca persoana respectiva ce ma urmarea se afla la mai putin de un metru in spatele meu m-am oprit , pentru ca stiam ca si daca fugeam tot ma va ajunge oricat de rapida as fi fost si m-am intors incet . Era un om sau cel putin asa credeam , imbracat tot in negru ca cel din visul meu , numai acesta avea parul taiat scurt si argintiu , era inalt si parea ca era bine facut .
    - Stii , fetitele mici nu ar trebui sa se plimbe prin parc noaptea , nu stii ce se poate intampla , mi-a spus el si mi-a zambit destul de infricosator in timp ce mai facea cativa pasi in fata ca sa se apropie de mine , iar eu facem cativa pasi in spate .
    - Da , am sa tin cont de sfatul dumneavoastra , am spus cu jumatate de gura si zambindu-i fals . Cica fetita mica , am optsprezece ani si pe langa asta m-am mai plimbat noaptea si mai tarziu prin parc , dar trebuia sa recunosc ca acum imi era putin teama .
    M-am intors sa plec , cand persoana a aparut brusc in fata mea , din nou a disparut si a aparut in spatele meu . Simteam ca lesin , cum se putea un om sa dispara asa , ca si cum s-ar teleporta , acum chiar ca eram confuza . Un om nu putea face asa ceva , numai daca nu era un om . Acel gand ce mi-a trecut prin minte m-a facut sa tremur , vroiam sa fug dar picioarele imi erau inghetate , eram incremenita .
    El s-a pus in fata mea si apropiindu-si capul de al meu , a inchis ochii si i-a deschis din nou , avea ochii rosii ca sangele inainte erau negrii ca smoala , dar cum ? Apoi si-a intredeschis gura si si-a lasat la vedere caninii ce erau neobisnuiti de lungi . Era un vampir !
    Inima a inceput sa imi bata accelerat , respiram intrerupt . Vampir . Acel cuvant mi-a ramas tiparit in minte . Cum se putea ? Perceptia mea asupra lumii s-a schimba radical . Un vampir . Daca chiar exista si nu visam eu , cine stie ce mai este pe lumea asta . Totusi acum ar fi o logica , acuma stiam de unde provin povestile cu zane , vampiri , fantome si mai multe . Intotdeauna mi-au placut cartile si filmele  de fictiune si intotdeuana mi-am pus intrebarea : de unde le-a venit ideea asta cu vampirii si restul ? Mi-am mai intrebat parintii si acestia mi-au raspuns ca din legende , stiam ca si in legende trebuie sa fie o parte de adevar , dar nu ma asteptam sa fie adevarate in totalitate sau cel putin unele .
    Vampirul isi intinse mana si imi atinse parul dandu-mi-l la o parte lasand la vedere gatul , apoi mana trecuse usor spre gatul meu atingandu-l, m-am cutremurat , un fior rece mi-a strabatut sira spinarii . Era atat de rece ca gheata , s-a apropiat si mai mult gata sa isi infinga coltii in gatul meu . Credeam ca acela o sa imi fie sfarsitul .
    - NU ! am strigat , ducandu-mi instinctiv mana la medalion . Acesta a inceput sa straluceasca ca o mica stea , vampirul vazand s-a dat inapoi cativa pasi si a ramas uimit , mai mult socat la vederea medalionului . Acesta a inceput sa straluceasca si mai tare cuprizandu-ma si pe mine in lumina orbitoare . Ma uitam in jur nedumerita si am observat ca ma ridicam in aer . Eram la vreo doi metri disanta de pamant .
    Desi eram intr-o situatie terefianta , parca scoasa dintr-un film de groaza , in acel moment ma simteam bine ,  ca toate grijile mele evadasera , parca se topira . Ma simteam ca in al noualea cer , dar dupa vreo treizeci de seconde acea stare magica se evapora si s-a schimbat brusc . Inima parca ma strangea si nu mai puteam respira . Niste dureri ingrozitoare ma invadara , am strigat de durere . Parca din rai am ajuns direct in iad . Ma uitam in jur si abea daca reuseam sa disting vampirul , il vedeam in ceata , dar i-am putut auzi foarte clar cuvintele ce-i ieseau pe gura in ciuda faptului ca abea il vedeam .
    - N ... nu ... n ... nu se poate , a spus destul de incet si balbait . Este imposibil ! deja a inceput sa strige facand pasi inapoi , parca ar fi vazut o monstruozitate . N-a mai spus nimic si a inceput sa fuga in directia opusa , s-a mai si impiedicat de cateva ori . L-am urmarit pana cand a fost inghitit de umbrele copacilor si de intuneric .
    Mi-am dus mainile in fata , studiindule , dar mi se parea la fel ca si inainte , in clipa aceea mi-am data seama ca durerile disparusera . Nu intelegeam de ce s-a speriat in halul acesta , apoi am continuat sa ma uit la maini si la restul corpului si nimic , dar ceva imi spunea sa ma uit in spate  . Mi-am intors capul incet , incercand sa aman momentul dar nu stiam de ce . Am ramas socata dea dreptul , din spatele meu iesea o pereche de aripi de ingeri exact ca si de pe medalionul meu , m-am uitat la pandantivul meu care inca continua sa straluceasca . Acum eram , cred ca de zeci de mii de ori mai confuza ca si inainte . Ce , eram un inger ? Totusi chestia asta poate avea legatura cu faptul ca am acele vise si ca stiau parintii mei ca avionul acelea avea sa sa prabuseasca si nu o sa fie supravietuitori . Si pe langa asta , oare are legatura si cu Kai , cel care mi-a dat acest medalion si a plecat asa brusc ? Si cu cei doi frati , care de asemenea au acelasi semn pe brelog si bratara ? In acel moment tot ce mi-a dorit a fost sa cobor jos , dar nu stiam cum . Mi-am dus mana la lantisor si mi-am dorit in gand sa cobor , sperand sa functioneze si chiar a mers . In mai putin de o secunda am fost cu picioarele pe pamant , dar nu mai aveam aripile , banuiam ca apar cand vreau eu sau cand eram in pericol . Mi-am venit in fire si am inceput sa alerg catre lac , parca drumul nu se sfarsea atat de lung mi se parea . Am ajuns intr-un final dar mi s-a parut o vesnicie .
    M-am apropiat mai mult de lac si m-am uitat in apa putin tulbura dar suficient de calma ca sa ma uit la reflexia mea . Nimic nu se schimbase , tot acei ochi albastri ca seninul cerului si tot acel par saten , mi se parea ca era putin mai lung , dar cred ca era in imaginatia mea . M-am uitat mai bine , nasul , gura , tenul , toate erau la fel cu o mica exceptie : putin mai sus de tampla in fiecare parte era cate o stea mai neobisnuita cu sapte colturi , erau mici , stralucitoare si albe ca zapada ; spre fericirea mea nu se prea vedeau din cauza bretonului ce-l aveam asa ca nu imi faceam griji in legatura cu semnele acelea , totusi ce ma nedumerea era faptul ca mai aveam inca un semn exact la fel pe spate intre omoplati , dar acela era din nastere . Intotdeauna l-am ascuns ca sa nu il vada nimeni , nu stia de ce pentru ca mi se parea chiar dragut , dar il ascundeam , deci nimeni nu stia de acest semn .
    M-am dat inapoi si m-am razemat de un copac . Ma gandeam cum era posibil . Era prea mult pentru mine intr-o singura noapte . Nu mai intelegeam nimic ; semnul , visele , vampirul si acum ca sunt un inger , cel putin asa banuiesc . Incercam sa ma calmez , inima imi batea tot accelarat mai sa imi sparga pieptul , tremuram toata . Am inchis ochii incercand sa scap de acele ganduri care imi dadeau fiori , dar cand ii inchideam acei ochi rosii imi apareau in minte asa ca ii deschideam din nou si pe langa asta imi era si somn , cum nu prea am dormit in ultimele nopti . Pleoapele imi cadeau , m-am lasat prada somnului si facandu-mi curaj sa infrunt acei ochi .
    Telefonul incepuse sa imi sune si bineinteles ca m-a trezit , de mult nu am mai dormit asa de bine .
    - Ce naiba ... ? am spus eu cu jumatate de gura si somnoroasa , mi-am deschis ochii , m-am uitat in jur si imi dadusem seama ca eram inca in parc . Alarmata mi-am luat telefonul din buzunar si am raspuns fara sa ma mai uit cine ma apeleaza .
    - Da ? am spus cascand , m-am ridicat in picioare si am inceput sa alerg catre casa .
    - Erika ! Unde esti ? Bat la tine la usa si nu imi raspunzi , dormeai ? E ora doisprezece !
    - Cat , doisprezece ?! O , fi-rar , scoala ... da ce cauti la mine acasa , n-ar trebui sa fii la ore ? am intrebat-o accelerand pasul .
    - E sambata , asa ca nu iti face griji ... da vi sa ma deschizi odata ? Stau aici , in fata usii tale de mai bine de zece minute , mi-a spus ea parand destul de enervata si nerabdatoare .
    - Da , imediat ajung acasa , am spus respirand intrerupt . Desi eram in echipa scolii de atletism , distanta dintre parc si unde stau eu e destul de mare si pe langa asta eu sunt buna la viteza nu rezistenta si apoi si intamplarea de aseara .
    - Ajungi acasa ? Da , unde esti ? m-a intrebat ea pe un ton mai ciudat , parca o vedeam si sunt sigura ca ranjea .
    - Nu-ti inchipuii nimic pentru ca nu am facut nimic , am ajuns in parc si era prea frumos afara ca sa nu admir peisajul si asa ca m-am asezat pe iarba si fara sa imi dau seama am adormit , i-am spus eu , in mare parte e adevarat si oricum daca ii spuneam tot m-ar fi considerat o nebuna , asa ca e mai bine sa nu spun nimanui ce s-a intamplat . Nu vroiam sa ajung in spitalul de nebuni doar pentru ca ei nu ma cred . Anna , vezi ca inchid . Ajung in cateva minute , asteapta-ma ! i-am spus eu pe un ton mai rugator si am auzit un oftat .
    Asa cum am spus am ajuns destul de repede . Intram in scara ducandu-ma la apartamentul meu de la etajul doi . Cea ce m-a uimit foarte tare a fost momentul cand i-am vazut pe Tyler si Kevin asteptandu-ma impreuna cu Anna in fata usii mele .
    Am zambit fortat si le-am facut cu mana , acestia mi-au facut si ei cu mana cu exceptia lui Tyler care se uita la mine studiindu-ma de sus pana jos .
    Mi-am facut loc printre ei ca sa ajung la usa si sa o deschid . I-am poftit inauntru , acestia intrand dupa care si eu . Aveam exact cum intri inauntru , langa usa o oglinda si cum am trecut pe langa ea , am apucat sa ma uit putin la mine , nu aratam prea bine .
    - Ma duc sa ma schimb ! le-am spus si m-am indreptat catre camera mea dar cineva ma prinse de mana ca sa ma opreasca .
    - Ce s-a intamplat ? m-a intrebat Tyler si ma privea in ochii , se putea citi foarte usor ingrijorarea lui pentru mine . Nu imi placea sa ii fac pe cei din jurul meu sa se simta ingrijorati dar ce era sa fac ca toate lucrurile rele mi se intampla doar mine , ce ma deranja cel mai mult era faptul ca nu mi-am putut tine promisiunea : sa nu mai fac pe nimeni sa se ingrijoreze pentru mine .
    - A ... aa ... nimic . Ce ... sa se intample ? am spus balbait , speram sa nu se observa ca vocea imi tremura . Mi-am tras capul intr-o parte ca sa nu imi vada privirea , dar el mi-a prins barbia ridicandu-mi-o putin in sus facandu-ma sa ma uit in ochii lui . Nimic , ti-am mai spus , ma lasi sa ma duc ? am incercat cat de mult puteam sa par cat de cat sigura pe mine , dar nu stiu daca mi-a iesit . Vazand ca nu zice nimic am continuat . Ma lasi ? si mi-am tras putin mana de care inca continua sa ma tina el .
    - Nu te cred ! Uitate la tine , arati ca in ultimul hal , toata esti murdara si pe langa asta bluza ti rupta , sfasiata in spate . Spune-mi ce s-a intamplat cu adevarat ! mi-a spus tragandu-ma mai aproapre de el si ridicandu-mi barbia mai sus , expresia de pe fata lui i s-a schimbat brusc , era socat ca si atunci cand mi-a vazut medalionul ; nu , era mult mai socat de cat atunci , atunci mi-a venit in minte stelutele . Am uitat complet de ele !
    Era atat de liniste , nimeni nu indraznea sa scoata nici un cuvant , pana la urma mi-am pierdut rabdarea si m-am tras mai tare eliberandu-ma de el si m-am dus in camera . M-am uitat la mana de care m-a tinut si era rosie , se vedea foarte clar ca ma tinuse strans , ciudat , dar nu simteam nimic , absolut nimic . M-am dus la baie si m-am uitat in oglinda mai atenta , chiar ca aratam oribil , nici nu mi-am dat seama ca bluza era rupta . Mi-am dat jos hainele , bluza am aruncat-o intr-un colt , era buna acum de carpa si m-am bagat sub dus . Picurii de apa reci ma ajutau sa imi pun in ordine gandurile . Apoi m-am schimbat cu un trening si m-am dus la oaspetii mei neinvitati .
    Am intrat in living , toti stateau pe canapea .
    - Doriti ceva ? i-am intrebat sperand sa fi renuntat la subiectul acela .
    - Un pahar cu apa , te rog ! mi-a cerut Anna iar restul au dat din cap in semn ca nu .
    Dupa doua minute m-am intors cu paharul pe care i l-am dat Annei si cu o farfurioara cu covrigei pe care am pus-o pe masuta dintre canapea si fotoliu , apoi m-am asezat pe fotoliu .
    - Deci , ce va aduca pe aici ? i-am intrebat incercand sa par vesela .
    - Nu conteaza , se pare ca esti obosita si ai avut o noapte grea , banuiesc , deci ... uita , mi-a spus colega mea facandu-mi cu mana in semn sa dau uitarii motivul pentru care au venit .
    - Nu , zii , m-ati facut curioasa , le-am spus destul de hotarata .
    - Pai , vroiam sa te rog sa vii azi cu mine pana in oras ca sa imi i-au o rochie .
    - O rochie ? am fost destul de surprinsa cand mi-a spus , pentru ce-i trebuia o rochie si pe langa asta ce cautau cei doi aici , nu mai intelegeam nimic . Pai ... sigur ca vin cu tine sa iti ei , dar pentru ce iti trebuie si ce cauta ei aici ? am intrebat-o si aratand cu degetul catre frati .
    - A ... pai ? mi-a spus intorcandu-se catre Tyler ca sa continuie el , acesta a dat din cap si a continuat raspunsul la intrebarea mea .
    - Este un bal organizat de scoala peste fix o saptamana , pentru asta ii trebuie o rochie si ce cautam noi doi ? Kev , sincer nu stiu de ce a venit , pe langa eu ... amm ... vrei sa fii partenera mea ?
    - Bal ?! Si eu de ce nu stiu de acest lucru ? m-am revoltat eu ridicandu-ma in picioare , uitand complet de intrebarea lui . Si pe langa asta , cum adica peste o saptamana ? De ce asa brusc ? Deobicei balurile se anunta cu o luna inainte sau cel putin doua saptamani dar asta foarte rar , dar nu o saptamana . Acum eram nedumerita , trebuie sa fie ceva foarte imporatant de s-a luat o asa decizie si din cate tin eu minte nu se intampla nimic pe data respectiva .
    - Anuntul se face abia luni , dar pe mine m-a anuntat Rose care e in comitetul scolar , vineri a avut loc o sedinta in care s-a hotarat sa fie un bal si nu ma intreba cu ce scop pentru ca asta nu stie nici ea , doar a venit directorul si le-a spus , imi explica Anna dand din umeri , si mi-a mai spus ca tema balului este regina si rege sau ceva de genu , oricum trebuie sa ne imbracam cu rochii din alea mari cum purtau reginele si printesele , intelegi ce vreau sa spun , nu ? m-a intrebat si am confirmat cu un semn din cap . Si vreau sa ma duc azi pentru ca vreau sa gasesc o rochie calumea . Deci ai sa vi si tu la bal ? Pe mine m-a invitat Kev si am acceptat , mi-a spus zambindu-mi cu gura pana la urechi , chiar parea fericita , se vedea foarte clar ca era indragostita pana peste cap .
    Nostalgia ma cuprindea ... imi adusem aminte de Kai , intotdeauna ma duceam cu el la baluri ca partenera lui . Eram in culmea fericirii cand ma invita si nu intelegeam pe atunci de ce , dar acum am priceput , eram indragostita de el desi nu imi dadusem seama , credeam ca ma simteam asa doar din cauza ca mergeam la bal . Ce amintirii ... amintirea este un lucru atat de minunat, este aproape ca o dorinta de care iti este dor si cand iti dai seama ca nu o poti trai din nou te doare , te doare in piept , pentru ca orice incercare de retrai ce-a ce a fost candva va ramane zadarnica . Asa ma simteam si eu , imi era chiar dor de el , sa-l vad , sa-l aud dar acest lucru e imposibil sau poate nu . Clar acum nu mai pot spune ca un lucru este imposibil dupa ce mi s-a intamplat mie , atunci mi-a venit in minte propunerea lui Tyler , am uitat complet de ea .
    - Da , am sa vin la bal , ca partenera lui Tyler , am spus zambind intorcandu-ma catre el  sa-i vad reactia , a schitat un zambet triumfator . Si am sa vin si cu tine azi , oricum si eu trebuie sa imi i-au o rochie si stiu exact de unde .
    - Pai ... atunci noi plecam , trebuie sa ma pregatesc si te sun eu , ok ? m-a intrebat Anna si am dat din cap in semn ca da .
    Ne-am ridicat cu totii si i-am condus la usa si le-am facut cu mana dupa ce au iesit .
    Am inchis usa si m-am dus in camera , m-am indreptat spre biroul meu pe care era o poza cu mine si cu Kai . Balul care va urma o sa fie primul meu bal fara Kai . Imi era dor de el , nu-l puteam uita orice as face . Ce n-as da ca sa-l pot vedea din nou . M-am aruncat pe pat si am stat intinsa uitandu-ma la tavan . Imi adusem aminte de clipele frumoase si magice pe care le-am petrecut impreuna , clipe de vis care speram sa nu se termine , dar orice lucru are un sfarsit . Imi mai adusesem aminte de primul meu bal cu el , de primul dans cu el .



Capitolul 7 : Amintiri ~ part. I


    - Hei , Erika ! Stii de bal ? ma intrebase Kai .
    - Bal ? Nu , ce bal ? eram putin curioasa .
    Am mai participat la doua baluri , unul dintre ele a fost ce-l de sfarsit de gimnaziu , dar cred ca acela nu se pune si balul bobocilor ,
    - Scoala noastra organizeaza destul de des , cam la fiecare ocazie speciala . Peste o saptamana este un bal cu tema marea , pentru ca este ziua directorului si el iubeste marea . Stiu ca este brusc si ca abia ti-ai revenit dupa acel incident , dar cred ca acum esti mult mai bine . Deci , a facut o mica pauza si apoi a continuat , ai vrea sa vi cu mine ?
    Am stat putin sa analizez situatia , si mi-am dat seama ca eu nu aveam nici o rochie care sa mearga cu tema , dar speram sa gasesc una in acest timp scurt . Asa ca i-am raspuns :
    - Da , mi-ar placea . Faza este ca nu am rochie , nu am stiut nimic , am spus putin ingrijorata gandindu-ma la rochie . Totusi cred ca am mai auzit mai multe fete vorbind despre rochii si mai multe , dar nu prea aveam eu chef sa stau si sa le ascult dupa ce s-a intamplat .
    - Pai esti aici de doar trei saptamani , nu ma mir ca inca nu stii unde se pun anunturile si pe langa asta in primele doua saptamani nu te-ai simtit bine , in saptamana aceasta ai inceput sa prinzi viata . In fine , urmeaza-ma , am sa iti arat locul cu anunturile si sa te uiti personal pe foaia sa vezi cand , unde si cum .
    - Sigur , si l-am urmat .
    Am strabatut impreuna aproape toata scoala ca sa ajungem la locul respectiv . Cand am ajuns mi-a aratat un panou mare pe care era o multime de foi . M-am uitat peste el si mi-a luat cam ceva timp pana sa gasesc foaia cu balul . Acesta avea loc in sala de sport , care e imensa , sambata care urma la ora 8 seara , cu tema marea cu ocazia de implinire a patruzeci si cinci de ani a domnului director.
    - Si trebuie sa ducem ceva cadou ? l-am intrebat pe Kai in timp ce ma intorceam catre el , nu voiam sa fiu singura care nu duce ceva .
    - Nu-i obligatoriu , numai daca vrei . Majoritatea duc ceva mic , simbolic .
    - Tu duci ?
    - Nu , nu ma prea priceam sa fac cadouri , asa ca mai bine nu . Am incercat de mai multe ori , dar in zadar .
    - Stii , nu conteaza ce-i duci , conteaza intentia si sunt sigura ca orice i-ai da va fi fericit , daca vrei putem lua impreuna ceva . Putem merge maine in mall , i-am spus schitand un mic zambet . Deci , ce zici ?
    - Sigur , dar acum hai sa mergem la ore .
    M-a cuprins de talie si ma tragea dupa el  si eu bine inteles ca il urmam , as fi dispusa sa-l urmez pana la capatul lumii , desi abia il cunoscusem . Parca il stiam de o viata intreaga . E amabil , dragut , amuzant si intotdeauna se ofera sa-i ajute pe cei din jurul lui . A fost tot timpul langa mine de la acel incident si ma bucur . M-a sustinut si imi ridica moralul , cand plangeam el zicea o gluma si eu incepeam sa rad . Daca nu ar fi fost el , nu stiu cum as fi trecut peste acea tragedie .
    - Uite clasa ta . dute , mi-a zis si m-a impins usor apoi fluturand din mana ca sa ma duc in timp ce zambea strengareste , iar eu ca fetita cuminte il ascultam .
    Zambetul lui imi umplea golul din inima mea lasat de moartea parintilor mei . Eram in acelasi an , dar in clase diferite . Ce n-as fi dat sa fiu cu el in clasa .
    Aveam matematica , ca de obicei nu intelegeam nimic , desi eram atenta . Pentru mine parca si chineza era mai usoara . Stateam si ma gandeam cu ce o sa ma imbrac la bal , imi trecu prin minte o rochie lunga si albastra , atunci imi picase fisa . Cu doua zile in urma am vazut o rochie ca adancurile marii , lunga si stralucitoare la un magazin din mall . Am sa ma duc azi , poate am noroc si nu au vandut-o , mi-am spus in gand .
    Restul orelor au trecut repede , nu m-am mai vazut cu Kai de dimineata . Din cate am inteles era ocupat cu balul , deoarece e in comitetul de organizare .
    Dadeam sa ies pe poarta scolii cand ma aud strigata , m-am intors recunoscand acea voce .
    - Erika ! Asteapta-ma ! a strigat Kai .
    - Hai , da incet te mai misti , i-am spus razand .
    - Scuza-ma ca nu alerg asa de tare , mi-a spus cand s-a apropiat de mine si mi-a dat un ghiont .
    - Au ... de ce ai facut asta ? l-am intrebat dandu-i un pumn prieteneste in umarul stang si i-am scos limba . Stii , si bunica alearga mai bine ca si tine , pana faci tu o tura de teren , ea face zece , iar eu fac cam douazeci , i-am spus eu razand .
    - Daca esti asa de buna cum presupui , atunci de ce nu te inscrii in clubul de atletism ? mi-a introso el , dar bine inteles ca nu m-am lasat mai prejos  si am continuat :
    - Poate chiar am s-o fac . Sa sti ca sunt chiar buna , am fost in echipa scolii la atletism , i-am spus scotandu-i din nou limba si incrucisandu-mi mainile la piept .
    - Bine , bine , astept sa te vad in echipa si apoi o sa mai vorbim . Apropo , unde mergi asa de grabita ? m-a luat el la rost , parca ar fi mama .
    M-am intristat putin , cand mi-am adus aminte de ea . Era o persoana ce rar mai vezi in zilele astea , era amabila cu oricine , intotdeuana se lasa pe ultimul loc si de fiecare data se oferea sa ajute pe oricice chiar daca era un strain . O data a adus un copil la noi acasa , deoarece s-a pierdut de ai lui , a cautat o saptamana in continu ca sa-i gaseasca parintii . Desi m-a mintit in legatura ca ei nu sunt parintii mei bilogici , nu puteam fi suparata pe ea , pentru ca intotdeauna a incercat sa imi ofere tot ce imi doream , sa imi faca pe plac . Asa mi s-a intiparit in mintea mea si in sufletul meu , era o intruchipare a perfectiunii bunatatii sufletesti .
    Vazand ca nu-i raspund la intrebare , Kai m-a intrebat daca sunt bine readucandu-ma cu picioarele pe pamant si i-am raspuns :
    - Sunt bine si ma grabesc ca sa imi cumpar o rochie pentru bal , am vazut una acum cateva zile si sper sa mai fie .
    - Atunci vin cu tine , mi-a spus si m-a luat de dupa umar in timp ce ieseam pe poarta , dar dupa cativa pasi m-a oprit si i–am facut cu degetul in semn ca nu .
    - Nu , tu nu vii cu mine . Nu trebuie sa vazi rochia pana in sera balului daca vrei sa fim parteneri si daca vrei sa mergem dupa cadou putem maine , bine ? l-am intrebat si a dat din cap in semn ca da fara sa protesteze si s-a intors prefacandu-se suparat . 
    Mi-am inabusit un chicot , parea un copil de cinci ani care daca nu-i dau acadeaua se supara . L-am mangaiat incet pe cap ca sa-i treaca asa zisa suparare si apoi m-am indepartat de el facandu-i cu mana si el mi-a raspuns la fel .
    Am luat un taxi si ma indreptam catre mall , speram din tot sufletul ca rochia sa mai fie si sa imi fie si buna . Am ajuns cam in zece minute si am platit taximetristului . Am alergat pana la magazinul respectiv de frica sa nu o ia altcineva inaintea mea . Am intrat in magazin , in fata mea a aparut o doamna de varsta a doua , micuta si slaba . Era bruneta cu ochii caprui si purta o pereche de ochelari de vedere , imi amintea de profesoara de fizica , cam asa arata si ea .
   - Buna ziua ! Cu ce te pot ajuta ? ma intrebase vanzatoarea zambindu-mi .
   - Buna ziua ! am spus in timp ce ma uitam in jur dupa rochie , dar nu o vedeam nicaieri . Am vazut acum doua zile o rochie albastra pe manechin , o mai aveti ?
    - Da , ai venit la fix pentru ca mai avem o singura rochie , pentru tine nu-i asa ? m-a intrebat si am confirmat . Numai sper sa iti fie buna .
    S-a intors si s-a dus catre un dulap , a cautat ceva timp si a venit cu ea , mi-a intins-o si mi-a aratat cabina de schimb . Dupa ceva timp am iesit din cabina .
    - Woow , artati ,  a facut o mica pauza si apoi a continuat , arati superb , esti ca o zeita .
    Am mijit ochii cand am auzit-o .
    - Sigur ca nu , exagerati , i-am spus si m-am indreptat catre o oglinda ca sa ma vad deoarece cabina de proba nu avea .
    Am fost uluita cand m-am vazut , nu aratam ca o zeita , dar puteam spune ca aratam destul de bine . M-am studiat putin , rochia imi punea foarte bine in evidenta formele , era exact genul meu . Nu avea un decolteu foarte adanc , era fara bretele , lunga si taiata pe un picior . Intr-un cuvant era perfecta . Culoarea rochiei se potrivea foarte bine cu ochii mei , stralucitoare si eleganta dar nu extravaganta . M-am intors catre vanzatoare si i-am spus sa astepte un moment pana ma schimb .
    Dupa ce m-am schimbat , am iesit din cabina cu rochia in mana stanga si cu cealalta mana imi cautam portofelul din geanta .
    - O iau , e perfecta , imi vine foarte bine , cred ca pe chipul meu se citea doar exaltare . Cat costa ? am intrebat uitandu-ma in portofel , aveam o mie de dolari , speram sa nu fie scumpa si sa nu coste mai mult pentru ca imi mai trebuiau si pantofi si accesorii .
    - O mie cinci sute , mi-a spus zambindu-mi fals , cred ca si-a dat seama na nu aveam atatia , si reduceri nu se fac .
    - Dar am numai o mie si pe langa asta imi trebuie si pantofi , am spus oftand si lasandu-ma pe un fotoliu inchizand ochii .
    Voiam atat de mult rochia , dar nu mi-o puteam permite . Puteam cauta alta , dar m-am indragostit deja de asta si nu vroiam alta . Mai bine nu merg la bal decat sa port alta rochie , mi-am spus in gand , apoi Kai imi trecuse prin minte , cred ca daca i-as fi spus ca nu ma mai duc cu el s-ar fi suparat pe mine rau de tot si nu doream asta , nu dupa cate a facut pentru mine . Atunci m-am hotarat ca trebuie sa port rochia aceasta la bal cu orice pret . M-am ridicat in picioare si m-am uitat la vanzatoare .
    - Sunt dispusa sa fac orice imi cereti , sa fac curat , sa strang hainele , nu stiu , orice . Doar sa imi reduceti pretul . Va rog din suflet , chiar imi doresc aceasta rochie ! am strigat aplecandu-ma in fata , aveam noroc ca nu mai era nimeni in magazin , daca nu cred ca atrageam ceva atentie .
    Vanzatoarea s-a uitat putin la mine si chipul i-a fost luminat de un zambet , s-a apropiat de mine si si-a pus mainile pe umerii mei , uitanduse acum la mine cu o expresie serioasa , puteam sa-i observ mai bine fata brazdata de trecerea timpului .
    - De mult n-am mai vazut asa o fata plina de perseverenta , care lupta pentru ce isi propune . In acesti ochi superbi pe care ii ai se poate citi doar hotarare pentru ati indeplini scopul . Asteapta putin timp , vin imediat ! mi-a spus , luandu-si mainile si s-a indreptat catre o usa si a intrat in incapere .
    Am asteptat ceva timp pana sa vina , nu prea imi placea sa astept . Acesta era un defect de al meu , eream prea nerabdatoare . M-am asezat din nou pe fotoliul de mai devreme si am inceput sa bat ritmic cu degetele in masuta alaturi de acesta .
    Intr-un final s-a intors , mi-am dat ochii peste cap . A durat mai mult de „ putin timp ’’ . S-a apropiat de mine luandu-mi mainile intre ale ei . A vrut sa spuna ceva , dar s-a oprit , a stat cateva secunde , iar eu ma uitam nerabdatoare la ea .
    - Uite , am vorbit cu seful meu si l-am rugat sa faca o exceptie de data asta . Am reusit sa reduc pretul la noua sute de dolari , dar nu o sa iti ajunga pentru celelalte , asa ca am sa te fac asistenta mea . Iti voi da zece dolari pe ora , mai mult nu pot , pana vei strange doua sute de dolari , deoarece am o pereche de pantofi ce merg de minune cu rochia , acestia sunt o suta optzeci de dolari si iti mai raman o suta douazeci pentru accesorii . Deci va trebuii sa muncesti pentru mine cinci ore pe zii timp de patru zile , douazeci de ore in total . Poti incepe de maine , ce zici ?
    Eram foarte fericita , cand am auzit-o, am ramas fara glas . Cred ca , nu , mai mult ca sigur ochii mei erau numai lumini si binecuvantare pentru doamna din fata mea . Am izbucnit in lacrimi de bucurie , chiar imi doream foarte mult aceea rochie . Vazandu-ma , vanzatoarea m-a luat in brate incercand sa ma linisteasca . Dupa ceva timp mi-am revenit , fiind din nou capabila sa gandesc coerent . Mi-a aratat pantofii de care mi-a spus , acestia imi veneau foarte bine . Erau argintii , desfacuti in fata , cu un toc cui de zece centimetri . I-am multumit din tot sufletul , i-am facut cu mana si am plecat .
    Tot drumul spre casa , am cantat si saream sprintena . Oamenii se uitau bizar la mine , banuiesc ca ma considerau o ciudata sau o nebuna , dar sincera sa fiu nu imi pasa de ce credeau , radiam de fericire .
    Mai aveam putin si ajungeam acasa , mi-am ridicat capul catre cer , nu puteam sa nu observ cum cerneala cerului se rosea dintr-o data , caci soarele se apropie de asfintit si pierzandu-si razele stralucitoare in inaltimi , se rostogolea ca o minge de foc spre linia orizontului , lasand loc amurgului .
    Dupa ce am ajuns acasa , am mancat niste spaghete carbonara , am facut un dus si m-am trantit pe pat . Urma sa am o saptamana grea , deoarece vanzatoarea mi-a spus sa fiu la magazin la ora trei pana la opt seara in fiecare zi . La naiba ! Mi-am adus aminte ca i-am spus lui Kai ca in urmatoarea zi vom merge sa-i luam cadou directorului . Am sa-i spun ca pot doar de la ora opt dupa ce ies de la slujba , mi-am spus in gand . Am adormit cu gandul la el .
    In urmatoarea zi , abia l-am vazut pe Kai , nici nu am apucat sa vorbim , din ce am inteles au intervenit ceva probleme cu organizarea balului .
    Dupa ce orele s-au terminat , am dat sa ies pe poarta scolii , cand ma aud strigata de el , exact ca in ziua precedenta . M-am intors catre el cu un zambet pana la urechi , s-a uitat putin ciudat la mine , apoi si-a scuturat capul si s-a apropiat de mine .
    - Esti bine ? m-a intrebat el putin ingrijorat , cred ca zambetul meu l-a speriat putin , fu cat pe ce sa izbucnesc in ras la vederea reactiei lui , dar m-am abtinut . Ce e cu zambetul asta ? m-a intrebat incretindu-si fruntea si ridicand dintr-o spranceana .
    - Nimic , nimic , i-am spus incercand sa par indiferenta si am fluturat din mana ca sa uite . Oricum , vroiam sa vorbesc cu tine , stii ca ti-am spus ieri ca mergem azi sa cautam cadou , eu pot doar dupa ora opt , e bine ?
    - Sigur , dar cu ce esti asa de ocupata ? m-a intrebat schitand un zambet cam suspect , sigur se gandea la zambetul de mai devreme si acum ca-s si ocupata , banuiam la ce lucruri se gandea .
    - Nu te gandi la cine stie ce lucruri , pentru ca nu e asa , bine ? Oricum , ce fac nu trebuie sa te intereseze , nu trebuie sa fii asa curios – cine vorbea , eu care intotdeuna imi bagam nasul in oalele altora . Deci azi la opt , la mall . Pa ! i-am spus si apoi am plecat spre slujba mea , nelasandu-l sa mai zica ceva .
    Aveam noroc ca profesorii nu ne dadeau teme si acum cu balul nu ne dadea nici teste , deci nu trebuia sa imi fac griji in legatura cu invatatul .
    Cand  am ajuns la magazin am vazut-o pe vanzatoare , era imbracat cu un costum maro de birou .
    - Doamna , am venit sa imi fac datoria ! i-am spus ducandu-mi mana la frunte ca cei din armata si am inceput sa rad .
    - Spune-mi Jessica , fara doamna sau stiu eu cum , sa ne tutuim , mi-a spus zambindu-mi . Pe tine cum te cheama ? Ca am uitat ieri sa te intreb .
    - Erika , i-ar raspuns .
    - Pai , Erika , pentru inceput ai putea sa strangi hainele din cabine , dupa cum vezi avem o zi cam aglomerata , apoi ai putea matura .
    Si asa a trecut cele cinci ore , facand curat . La ora opt il asteptam pe Kai , eram foarte nerabdatoare sa-l vad . In timp ce il asteptam m-am uitat prin jur , dupa cum a spus Jessica , chiar ca azi era o zi aglomerata fata de ziua de ieri . Privirea mi-a fost captata de un magazin de bijuterii . Inelele , lantisoarele , bratarile si cerceii erau absolut superbi , m-am mai uitat si am vazut niste ceasuri , erau din aur , din argint , acestea erau exagerat de scumpe , cel mai ieftin fiind de patru sute de dolari .
    - Hei , ce faci ? m-a intrebat o persoana care era prea aproape de mine, am sarit in sus de spaima . Mi-a luat ceva timp sa realizez cine era persoana . Nici nu m-am intors , pentru ca continuam sa ma uit la ceasuri si i-am raspuns :
    - Bine fac , cu exceptia ca era sa fac un atac de cord aici , i-am spus intorcandu-ma catre el si am continuat : Nu ar trebui sa te furisezi prin spatele cuiva , nici nu stii ce m-ai speriat , i-am spus punandu-mi o mana pe piept in dreptul inimii incercand sa-l fac sa se simta putin vinovat , dar in zadar , nu m-a crezut . Macar cereti scuze  pentru fapta pe care ai facut-o , i-am spus incrucisandu-mi bratele la piept si dand din picior .
    - Scuze , a spus cu o jumatate de gura si uitanduse in alta parte ca privirile sa nu ni se intalneasca .
    Eram ca mama si fiul , nu m-am putut abtie si am izbucnit in ras amandoi . M-am intors si m-am uitat la un ceas , el s-a apropiat de mine si si-a pus mana pe umarul meu .
    - Deci , ce-ai vazut ? m-a intrebat , dar apoi a continuat repede vazand la ce ma uitam . Ceasuri , sunt cam scumpe , dar merge , imi place acela la cinci sute saptezeci de dolari din argint , ce zici ?
    - Si mie , dar e cam scump , clar nu e ceva simbolic si eu am doar o suta , nu-l putem cumpara , i-am spus intristandu-ma , restul am dat pe rochie .
    - Nu fi trsita , eu am trei sute la mine si vedem noi ce facem cu restul , bine ? a incercat sa ma consoleze si am dat din cam in semn ca da , apoi mi-a picat fisa . Ce facea cu atatia bani la el ?
    - Imm ... trei sute ! Si pe langa asta nu poti plati tu aproape tot .
    - Nu-ti fa griji , bine ? atat mi-a spus si a intrat in magazin tragandu-ma dupa el . Ma scuzati , imi puteti arata cel ceas ? l-a intrebat aratand cu degetul catre ceasul respectiv din vitrina . Vanzatorul l-a luat si ni l-a intins in fata . Ce zici , sa-l luam ? ma intrebase el , s-a uitat la mine asteptand un raspuns , vazand ca nu-i ziceam nimic a continuat : Il luam , poftim , i-a spus si a intins sase sute de dolari , pastrati restul . Va multumim si la revedere ! l-a salutat el si am iesit din magazin .
    Eu am ramas socata cand l-am vazut , pe langa asta i-a pus sa pastreze si restul , adica treizeci de dolari , is multi bani . Mie mi-a luat ani pana sa strang acei o mie de dolari , pe care i-am dat pe o rochie , i-am economisit pentru o ocazie speciala . Dupa ce mi-am revenit din socul acel am sarit in fata lui oprindu-l .
    - Esti cumva un bogatas si n-am stiut ? Ai spus ca ai trei sute , da tu , vad ca ai peste sase sute , sau ma rog aveai . In fine , imi explici si mie , cum vine faza asta?
    Am asteptat sa imi explice , dar nu mi-a mai zis nimic altceva , doar s-a oferit sa ma conduca acasa , atat .
    Tot drumul nu am spus nimic , linistea tulburatoare si apasatoare a pus stapanire pe intreg tinutul , din cand in cand se mai auzea cate o masina .
    Cand am ajuns la mine , m-a pupat pe ambii obraji pregatindu-se sa plece . Se indrepta catre iesire , dar l-am oprit tragandu-l usor de bluza .
    - Am sa iti dau jumatate din banii de pe ceas , atat am spus si am alergat catre usa mea , am intrat repede inchizand usa nelasandu-l sa mai zica ceva .
    Mi-am facut toaleta , m-am schimbat in pijamale si m-am dus sa ma culc fara sa fi mancat ceva .
    Dormeam atat de bine , dar am fost trezita de ceasul de desteptare . L-am oprit somnoroasa , dupa care m-am ridicat din pat . Nu aveam nici un chef sa ma duc la scoala . M-am dus la baie pentru a imi face igiena , apoi am luat micul dejun.
    In aceea zi m-am imbracat cu un tricou alb imaculat cu volanase , o fusta in carouri cu negru si gri , iar in picioare mi-am luat sandalutele negre , apoi am iesit din casa .
    Tot drumul am mers incet si linistita , chiar nu imi faceam griji ca voi intarzia , deoarece profesorul de istorie venea dintotdeauna pe la si un sfert . Mai aveam putin pana ajungeam la scoala , cand cineva isi pune mana pe umarul meu drept . M-am intors si l-am vazut , chiar nu aveam chef de el , mai ales dupa ce mi-a facut . 
    - Pa ! am spus si am inceput sa grabesc pasul , dar acesta a alergat pana a ajuns in fata mea . Pleaca ! am incercat sa-l evit , dar nu m-a lasat , se tot punea in fata mea . Nu mai auzit ce am spus sau esti surd ? Pleaca ! am strigat , deja incepea sa ma calce rau de tot pe nervi .
    - Asteapta ! Uite , imi pare rau pentru data trecuta , deci ce zici sa uitam tot ? mi-a spus cu un zambet fals , se vedea foarte clar ca nu-i parea rau pentru cele intamplate .
    - Pa , Jacob ! am spus si am alergat spre scoala .
    Se parea ca nu m-a urmarit . Slava Domnului ! mi-am spus in gand .
    Am ajuns la fix la ora , m-am asezat la locul meu , asteptand sa inceapa ora . Profesorul ca de obicei a intrat in clasa la si un sfert , toti cei din clasa s-au ridicat in picioare in semn de salut . A facut prezenta si la ajugand la Harrison Jacob s-a oprit , vazand ca nu este in clasa l-a pus absent si a continuat cu ceilalti , el a fost singurul absent . Apoi a inceput sa scrie pe tabla .
    Pe la sfarsitul orei , absentul zilei intra brusc in clasa fara sa zica nimic si a mers in banca lui , profesorul l-a ignorat , banuiesc ca era obisnuit cu comportamentul lui .
    Dupa cinci minute se aude clopotelul , toti se ridica sa mearga in pauza . Eu aveam de gand sa-l caut pe Kai , dar apoi mi-am amintit ca era ocupat cu balul asa ca am ramas la locul meu . Jacob se aseaza pe locul din fata mea , m-am intors ca sa nu-l vad , dar acesta da cu pumnul in banca ca sa imi atraga atentia .
    - Nu am terminat de vorbit ! Uite , stiu ca esti inca suparata pentru faza aia , a spus si i-a aparut un suras pe fata , doar uita , oricum nimeni nu-si mai aduce aminte , a incercat sa ma convinga sa dau totul uitarii , dar era imposibil , nu i-am zis nimic doar mi-am dat ochii peste cap , dar lasa ca nu asta am vrut sa vorbim . Trec direct la subiect . Ai vrea sa vi cu mine la bal ? m-a intrebat pe un ton bland si rugator , afisand o fata de catel , dar bineintels ca nu m-am lasat pacalita . Esti noua si probabil nu te-a invitat nimeni si nu cred ca ti-ar placea sa ramai acasa , deci accepti ?
    - De ce crezi tu ca nu m-a invitat nimeni ? Si pe langa asta , chiar de n-ar fi facut-o nimeni , as prefera sa raman acasa decat sa merg cu tine , ai inteles ? i-am spus destul de enervata de tupeul lui .
    - Aa ... te-a invitat „ printul ” , nu ? mi-a spus presupand corect .
    - Nu te intereseaza cu cine ma duc , bine ? Asa ca lasama in paca , cheama pe altcineva care sa iti faca jocurile , i-am spus si m-am ridicat furioasa de pe scaun ca sa ies din clasa si sa nu mai fiu nevoita sa-l vad cel putin pentru un moment .
    - Deci el te-a invitat . In fine , o sa-ti para rau ca m-ai refuzat , mi-a spus destul de nervos si a tot iesit din clasa .
    Am ramas socata de ce a zis , ma ameninta cumva ? Am ramas incremenita , readusa cu picioarele pe pamant am fost numai atunci cand clopotelul a anuntat inceperea orei .
    Ora era pe sfarsite si tot nu imi puteam scoate din cap ce mi-a zis . Nu am putut fi deloc atenta la lectie , cuvintele lui imi rasunau in minet tare si clar . Asa s-a intamplat si la celelalte ore , doar ca la ultima ora , profesoara mi-a pus o intrebare si eu nu am stiut ce sa raspund , deoarece nu am auzit intrebarea respectiva . M-am uitat cu coada ochiului la Jacob si l-am vazut ca ranjea , cred ca acesta i-a fost scopul , sa ma dea peste cap , sa ma tulbure . La faza aceea m-am enervat destul de rau , aveam de gand sa-l pleznesc , dar m-am abtinut pentru ca nu puteam face asta in mijlocul orei .
    Dupa ce orele s-au terminat m-am dus la slujba , cand ora opt a venit , m-am dus acasa . Cam acesta a fost programul meu pentru urmatoarele zile .
    Nimic nou nu s-a petrecut . Cu Kai nu m-am mai intalnit si Jacob nu m-a mai deranjat , cred ca doar gura a fost de el . Era pace si liniste , pana cand a venit ziua de vineri , ziua de dinaintea balului . Toti vorbeau , mergeau de colo-colo fiind ocupati cu pregatirile pentru bal . Era o harababura totala !
    Eu stateam linistita , toate erau pregatite : rochia , pantofii , accesorile si cadoul pentru director . Le-am auzit pe celelalte fete , unele n-aveau plic , altele pantofi sau gablonzurile , am mai auzit ca o fata nu avea inca nici o rochie si voia sa mearga la bal . Ore nu faceam , asa ca ma plictiseam , aveam de gand sa merg in acasa sau in parc , dar am ramas la scoala , mai exact la bibloteca . Mi-am ales o carte la intamplare , dar nu prea aveam chef sa citesc asa ca am renuntat . Desi nu am citit nimic , am ramas tot in bibloteca si am adormit .
    - Hei , trezeste-te ! Erika ! ma striga cineva , dar nu vroiam sa ma trezesc , imi era prea bine , departe de toata galagia aceea .
   Vazand ca fata , nu stiam cine era , tot continua sa incerce sa ma trezeasca , am renuntat . M-am ridicat , aveam ochii intredeschisi , am incercat sa disting persoana , o vedeam putin in ceata , m-am frecat la ochi .
    - Esti bine ? Deja e doua , nu ar trebui sa dormi in bibloteca , ea este aici ca sa citesti nu sa atipesti . Nu cred ca am mai vorbit inainte , desi suntem in aceasi clasa , corect ? am confirmat dand din cap . Eu sunt Anna , in caz ca nu stiai , stau in fata ta in clasa . Am auzit ce s-a intamplat , a facut o mica pauza si apoi a continuat , condoleante ! Chiar imi pare rau , ma mir ca ti-ai revenit asa de repede . In primele doua saptamani ai fost cam devastata , apropo ma mir ca ai venit la scoala . Eu probabil as fi stat acasa cel putin doua luni . Oricum , ce vroiam sa zic , din nou a facut o pauza ca sa isi puna in ordine gandurile , aa ... da , insa in  saptamana asta te-am vazut si razand . Chiar imi pare rau ! Ai vrea sa fim prietene ? Sunt sigura ca ne-am intelege foarte bine , mi-a spus ea .
    Nu credeam ca se va mai opri . Ce mult vorbea : taca , taca , taca . M-am abtinut sa nu rad , dar mi-a scapat un mic suras , ea care pana acum a fost un pic cam incordata a devenit ceva mai relaxata zambind usor . Parca era un copil de clasa I si isi dorea sa-si faca un prieten pentru prima data .
    - Mult mai vorbesti , i-am spus dand ochii peste cap si oftand , atunci zambetul i-a perit , nu m-am mai putut abtine si am izbucnit in ras .
    Am observat ca nu mai intelegea nimic , mi-am dus o mana la gura si cealalta la stomac ca sa ma opresc din ras , dupa ceva timp am reusit sa ma calmez si am continuat :
    - Cum am spus vorbesti mult , dar stai linistita ca pe mine nu ma deranjeaza , ba chiar mi se pare dragut , am spus si mi-a scapat un chicot , si in legatura cum am reusit sa trec pesta asta , a fost datorita lui Kai , el m-a sustinut de la inceput . Cred ca daca nu ar fi fost el , acuma stateam acasa in pat cu baxul de servetele langa mine si imi plangeam de mila , as fi murit de nu ar fi fost el si scuze ca nu te-am bagat in seama sau pe ceilalti din clasa . Ce zici sa o luam de la inceput ?
    - Sigur , mi-ar placea ! mi-a raspuns si am dat mana . Eu sunt Anna . Vrei sa fim prietene ?
    - Erika , si da mi-ar placea sa fim prietne si cred ca ne vom intelege foarte bine .  Deci cu cine mergi la bal ? am intrebat-o cu un zambet larg si mi-am inabusit un cascat , se vedea ca inca nu m-am trezit complet.
    Imi parea bine ca mi-am facut o prietena , de cand nu am mai vorbit cu cineva ca intre fete .
    - Cu Mike , m-a intrebat acum o saptamana , am fost foarte fericita ca mi-a propus , credeam ca am sa stau acasa . Tu cu cine mergi ? Stai nu imi spune ! Cu Kai , nu ? am afirmat , cred ca aveam fata rosie cand mi-a pus intrebarea . Apropo , intre tine si Kai este ceva ? cand am auzit-o ce m-a intrebat am ramas putin incremenita , am dat din maini si din cap in semn ca nu dar nu am zis nimic . Dar intre tine si Jake ?
    - Eu si mascariciul ala , niciodata , am protestat . Sti ce s-a intamplat , nu ? am intrebat-o si mi-a confirmat dand din cap . In plus , ma everveaza la culme , se crede atat de important si nu e . Ba chiar m-a invitat la bal ca partenera lui si l-am refuzat , clar , mai bine stau acasa de cat sa ma duc cu el , i-am spus si chestia asta in fata si fii atenta ce tupeu are , m-a amenintat .
    - Te-a amenintat ? Asta nu e bine , ai grija , mare grija . Am auzit ca a bagat mai multe persoane in spital , am ramas socata cand mi-a spus , un fior rece mi-a trecut pe sira spinarii , dar stai linistita acestea sunt doar niste zvonuri , acestea pot sa nu fie reale ...
    - Sau nu ! am intrerupt-o . Glumesti , nu ? am inceput sa tremur de frica , m-am uitat imprejur putin agitat , privirea mi s-a oprit la ceas , era doua jumate . Fi r-ar , trebuie sa plec ! Mai vorbin , papa ! am alergat din clasa , fara sa mai apuce sa zica ceva .
    Ma grabeam foarte tare , m-am decis sa i-au un taxi pentru ca daca mergeam pe jos sigur nu apucam sa ajung la fix . La trei trebuia sa fiu acolo , la slujba mea , era ultima zi cand lucram acolo si chiar nu doream sa intarziu . Dupa ce am urcat in taxi si i-am spus destinatia , m-am tot gandit la ce mi-a spus Anna , chiar speram ca acele lucruri sa nu fie adevarate . Tot drumul , pana la mall , n-am incetat nici o clipa sa tremur . Nu era din cauza ca eram, fricoasa sau ceva de genul , ba din contra intotdeauna de cand ma stiu am fost tupeista , curajoasa , am facut si un an Karate , dar apoi m-am lasata din nu mai stiu ce motiv . Nu mai ca de data asta era diferit , aveam o presimtire proasta ca in ziua cand parintii mei au murit , atunci nu l-am bagat in seama si daca l-as fi bagat poate ca nu se intampla tragedia .
    Nici nu mi-am dat seama ce repede a trecut timpul ca deja am ajuns , am fost scufundata complet in ganduri . Am platit taximetristului si am coborat din masina , am intrat in mall indreptandu-ma spre magazinul Jessicai . Era fara cinci cand am ajuns acolo .
    - Jessica , am ajuns ! Salut ! am salutat-o , ea facand la fel doar cu un gest al mainii , era ocupata .
    Magaziunul era plin , m-am uitat in jur ca sa gasesc cauza cestui lucru . Se pare ca aproape toate lucrurile erau la jumatete de pret , parca nu se facea reduceri .
    M-am apropiat de Jessica si am intrebat-o cu ce o puteam ajuta si ea mi-a raspuns sa strang hainele , ce faceam de obicei .
    Era tat de aglomerat , o persoana m-a impins cand incercam sa i-au o bluza de pe un scau si m-am lovit la cap in spatarul scaunului , l-am injurat in gand si mi-am continuat treaba . Altii ma calcau sau mai imi trageau un cot in stomac . Dupa cele cinci ore care au trecut eram franta . Doamne , oamneii astia nu-si pot duce hainele inapoi , mi-am spus in gand , cred ca urma sa am niste vanatai in urmatoarea zi .
    - Pa , Jessica ! Iti sunt complet indatorata ca m-ai facut asistenta ta , nu iti pot multumii  in deajuns , i-am spus si m-am apropiat de ea ca sa o pup pe ambii obraji .
    - Stai linistita , ai fost un asistent foarte bun si eu iti multumesc . Pa ! mi-a spus si m-a privit cum ieseam afara din magazin .
    Am luat din nou un taxi , eram prea extenuatea ca sa merg pe jos , primul lucru ce urma sa-l fac cand ajungeam acasa era sa fac o baie calda . I-am platit taximetristului cand am ajuns si am coborat . Astia te fura , nu gluma , noua dolari pentru o distanta asa de mica , mi-am spus in gand .
    Am intrat in casa , m-am dezbracat lasandu-mi hainele pe jos de la usa de intrare pana la baie si mi-am lasat apa in vana , apoi am intrat . Era asa de placut , ma revigora dupa o zi foarte obositoare , puteam sa stau asa pentru eternitate , dar fiecare lucru are limita lor . Am stat cam o ora in baie , dupa aceea m-am dus si mi-am facut o salata de rosii , imi placeau foarte mult , erau legumele mele preferate . Apoi m-am dus in camera mea si m-am trantit in pat , cand imi suna telefonul . L-am luat de pe noptiera si am vazut ca am primit un mesaj de la Kai . Am inceput sa-l citesc : Hei , salut ! Scuze ca nu am mai vorbit saptamana asta , dar am fost ocupat . E bine daca vin maine sa te ia-u la sapte ? I-am raspuns : Nu-i nimic si sigur , te astept . Scurt si l-a obiect , mi-am pus telefonul inapoi pe noptiera si m-am culcat .
     In urmatoarea zi , m-am trezit devreme ca sa ma pot pregati . M-am dus la coafor , la manichiura si am ajuns acasa pe la patru . apoi m-am machiat si m-am schimbat . M-am pus in fata oglinzii , aratam foarte bine , nici nu ma recunosteam . Parca eram alta persoana . Parul il aveam desfacut , lasat pe spate , era usor buclat , iar bretonul il aveam intr-o parte , imi incadra foarte bine fata . Machiajul era discret , dar perfect pentru o seara , am folosit culorile pamantii si putin albastru , dermatograful si mascara , imi scoteau foarte bine in evidenta culoarea ochiilor . Mi-am pus bijuteriile : cerceii din argint subtiri si lungi , un lantisor fin tot din argint cu un medalion in forma de scoica si in final o bratara la fel ca si lantisorul . Mi-am luat pantofii si plicul , m-am mai uitat o data in oglinda , totul era perfect . Iubeam aceea rochie ! In timp ce stateam in fata oglinzii am auzit soneria .
    M-am dus si am deschis usa , in fata mea statea Kai .


_______________________________________

______________________________
         Come fly with me

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la